The curious incident of the dog in the night-time

Mark Haddon (auteur)

The curious incident of the dog in the night-time

Mark Haddon (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Christopher, een autistische tiener, wil de moord op de hond van de buren oplossen. Vanuit zijn leefwereld, volgen we zijn ontdekkingstocht.¬Deze bestseller geeft een realistisch beeld van hoe iemand met autisme de wereld ervaart.¬Vlot leesbaar
Extra onderwerp
Leeslijst The Young Read
Titel
The curious incident of the dog in the night-time
Auteur
Mark Haddon
Taal
Engels
Uitgever
London: Vintage, [2020?] | Andere uitgaves
271 p. : ill.
ISBN
9780099450252 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

De Britse Christopher, 15 jaar en autistisch (vorm Asperger), ziet op een avond de hond van de buren doodgestoken in de tuin liggen en hij besluit die moord op te lossen. Door dat onderzoek ontdekt hij dat zijn moeder helemaal niet is overleden, maar dat zij is weggelopen en met de buurman in Londen woont. Hij besluit zijn moeder te gaan zoeken. Daar hij nog nooit alleen op reis is geweest, is dat een hele onderneming voor hem en met zijn ziekte helemaal. Uiteindelijk komt alles goed omdat hij zijn eindexamen wiskunde, zijn obsessie, toch kan doen en het haalt ook, ondanks zijn schokkende ervaringen. Het is een fascinerend verhaal geworden, de dood van de hond is van ondergeschikt belang, maar de belevingswereld van de jongen, daar gaat het om in dit boek. Christopher doorspekt zijn verhaal met tekeningen en wiskundige formules. De sfeertekening is goed, al moet je er wel aan wennen. Normale druk in een schreefloze letter. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Mark Haddon

Mark Haddon (Northampton, 28 oktober 1962) is een Engelse schrijver van romans, jeugdboeken en scenario's. Hij is ook beeldend kunstenaar en illustrator.

Haddon heeft zijn opleiding gevolgd aan de Uppingham School en het Merton College aan de Universiteit van Oxford. Hij studeerde er Engels.

In 2003 heeft hij de Whitbread Book of the Year Award gewonnen voor zijn roman The Curious Incident of the Dog in the Night-time (Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht), een boek dat een realistisch beeld geeft van hoe het moet zijn om als een autistisch iemand door het leven te gaan. Het boek is een wereldwijde bestseller en won nog minstens vijftien andere prijzen. Het is geschreven vanuit de persoon van Christopher, een jongen met het syndroom van Asperger. Als Christopher de hond van de buurvrouw vermoord in haar tuin vindt, besluit hij op zoek te gaan naar de dader van deze brute moord. Zijn zoektocht, die tot veel meer dan alleen de dader …Lees verder op Wikipedia