Besprekingen

Een ontroerend document over de moeder van deze Vlaamse schrijver. Over haar langzaam maar zeker opkomende Alzheimer, over haar leven en dood. Over het terughoudende karaker waarmee ze in het leven stond en ook haar kinderen opvoedde. Deze schrijver vertelt in korte fragmenten en weet in enkele zinnen of woorden prachtig een situatie te schetsen. Bijvoorbeeld op pagina 30 als hij zijn gevoelens probeert uit te leggen bij het met kleine hapjes voeren van zijn moeder: 'Een kind voeren leidt tot iets. [...] Een oud moedertje voeren houdt hooguit iets in stand. Merkwaardig genoeg remt het ook je verdriet wat af als je het doet. Het is heel intiem.' En bij haar dood: 'intiemer wordt het leven nooit'. Er staan veel schokkende, ontroerende opmerkingen in dit schitterende boek van een zoon over zijn moeder. Een prachtig, eenvoudig geschreven document over Alzheimer, dat veel lezers verdient en heel veel mensen zal aanspreken.

Over Marnix Peeters

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Stormkat

Marnix Peeters (15 juli 1965) is een Vlaams auteur en columnist.

Biografie

Opgegroeid in Beverlo en wonend in Antwerpen, werkte Peeters in het begin van de jaren 90 als samensteller van het programma Update op Studio Brussel. Hij was tussen 1990 en 1996 muziekjournalist bij het weekblad Humo en lid van de jury van Humo's Rock Rally in 1992, 1994 en 1996. Verschillende van zijn rockinterviews voor Humo (met o.a. Dave Grohl, Rage Against The Machine en Robert Plant) verschenen in buitenlandse muziektijdschriften, in Japan en de Verenigde Staten. Nadien werkte hij jarenlang als interviewer en reportagemaker voor de krant Het Laatste Nieuws. Momenteel schrijft hij een column in de zaterdagbijlage Zeno van de krant De Morgen.

Hij publiceerde in kranten en tijdschriften als Oor, Guitar World, Deng, RifRaf, MaoMagazine, Algemeen Dagblad, GoedeleLees verder op Wikipedia