Over Michael Chapman

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door InfoZZ

Michael Chapman (Leeds, 24 januari 1941 – 10 september 2021) was een Britse folkzanger en gitarist, die begon met spelen in de jazzscene in zijn thuisstad Leeds. Vanaf 1966 heeft hij als singer-songwriter circa 50 albums opgenomen.

Biografie

In 2016 vierde hij zijn 50ste jaar als professioneel muzikant met het uitgeven van zijn album 50, waarop diverse van zijn bekendere nummers te vinden zijn. Chapman trad tot laat in zijn leven geregeld op in Europa en Amerika. Diverse artiesten noemen Michael Chapman als voorbeeld, zoals bijvoorbeeld Sonic Youth en Supergrass.

Discografie

  • Rainmaker (1969)
  • Fully Qualified Survivor (1970)
  • Window (1970)
  • Wrecked Again (1971)
  • Millstone Grit (1973)
  • Deal Gone Down (1974)
  • Pleasures of the Street (1975)
  • Savage Amusement (1976…Lees verder op Wikipedia