Cd

True north

Michael Chapman (uitvoerder)
+1
True north
×
True north True north

True north

Michael Chapman (uitvoerder)
Genre:

Over Michael Chapman

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door InfoZZ

Michael Chapman (Leeds, 24 januari 1941) is een Britse folkzanger en gitarist, die begon met spelen in de jazzscene in zijn thuisstad Leeds. Vanaf 1966 heeft hij als singer-songwriter meer dan 40 albums opgenomen.

Biografie

In 2016 vierde hij zijn 50ste jaar als professioneel muzikant met het uitgeven van zijn album 50, waarop diverse van zijn bekendere nummers op te vinden zijn. Chapman treedt nog steeds geregeld op in Europa en Amerika. Diverse artiesten noemen Michael Chapman als voorbeeld, zoals bijvoorbeeld Sonic Youth en Supergrass.

Discografie

  • Rainmaker (1969)
  • Fully Qualified Survivor (1970)
  • Window (1970)
  • Wrecked Again (1971)
  • Millstone Grit (1973)
  • Deal Gone Down (1974)
  • Pleasures of the Street (1975)
  • Savage Amusement (1976)
  • The Man Who …Lees verder op Wikipedia