Boek
Engels

American Gods

Neil Gaiman (auteur)
Een Amerikaanse ex-gevangene ontmoet een mysterieuze man met wie hij door de Verenigde Staten trekt; samen maken ze kennis met allerlei gerei͏̈ncarneerde goden.
Titel
American Gods
Auteur
Neil Gaiman
Taal
Engels
Uitgever
London: Headline, 2021
640, [88] p.
Aantekening
Bevat suggesties voor leesgroepen
ISBN
9780755322817 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Een Amerikaanse ex-gevangene, die op weg is naar de begrafenis van zijn vrouw, ontmoet tijdens zijn reis een mysterieuze man (een voormalige god), met wie hij door de Verenigde Staten trekt. Hij maakt kennis met raadselachtige personen, die o.a. gereïncarneerde Amerikaanse, Noorse en Egyptische goden zijn. Hij beleeft met hen macabere, onnatuurlijke avonturen en weet uiteindelijk hun onderlinge ruzies te beslechten. Een lijvig epos, verlucht met citaten van Amerikaanse auteurs, gedegen van opzet en uitwerking. Ondanks de goede mixture van heden en verleden, het lugubere en bovennatuurlijke, vanwege de ingewikkelde intrige, de veelheid van personen en het ongewone gegeven slechts bruikbaar voor geïnteresseerden in het wezen van Amerika. Groene omslag met zwarte en gouden belettering en een afbeelding van een weg met reclame voor een motel. Normale druk.

Over Neil Gaiman

CC BY 2.5 - Foto van/door Kyle Cassidy (ticket:2010080610005003 identity confirmed])

Neil Richard MacKinnon Gaiman (Portchester, 10 november 1960) is een Engelse schrijver van onder andere sciencefiction, fantasy, horror en comics. Hij heeft in zijn carrière meerdere noemenswaardige prijzen ontvangen, waaronder de Nebula Award en de Bram Stoker Award.

Levensloop

Gaiman begon als journalist, nadat veel uitgevers zijn werk weigerden te publiceren. In 1987 schreef hij het humoristische Don't Panic: The Official Hitchhikers Guide to the Galaxy Companion over het ontstaan van de boeken van Douglas Adams. Dit boek bracht hem in contact met Terry Pratchett met wie hij Good Omens schreef over een op handen zijnde apocalyps.

Gaiman creëerde en schreef de maandelijkse cult stripserie The Sandman. Deze serie van 75 stripverhalen maakte het genre respectabel bij vele nieuwe lezers. De serie liep van 1988 tot 1996, toen het verhaal volgens Gaiman zijn natuurlijk einde had bereikt. De tien delen w…Lees verder op Wikipedia