Boek
Engels

Pirate stew

Neil Gaiman (auteur), Chris Riddell (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Als hun ouders een avondje uitgaan, krijgen twee kinderen wel een heel bijzondere oppas, Long John McRon. Hij is scheepskok van een piratenschip. Die avond komt de hele bemanning op bezoek, en begint er een ongelooflijk avontuur. Groot prentenboek met tekst op rijm en vlotte kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Zeerovers, Babysitters
Titel
Pirate stew
Auteur
Neil Gaiman
Illustrator
Chris Riddell
Taal
Engels
Uitgever
London: Bloomsbury children's books, 2020
[42] p. : ill.
ISBN
9781526614728 (hardback)

Besprekingen

Als hun ouders een avondje uitgaan, blijven twee kinderen met een wel heel bijzondere oppas zitten. Het is Long John McRon, van beroep scheepskok. De ouders zijn de deur nog niet uit of er wordt op de deur geklopt en de volledige bemanning van een piratenschip komt binnen. Er wordt een piraten-stoofpot bereid van de meest wonderbaarlijke ingrediënten. Broer en zus eten er niet van, want ze willen geen piraat worden. Ze zeilen wel mee met het piratenschip en komen bij een donut-winkel. Als ze weer terug zijn, komen de ouders thuis die van de twee onaangeroerde mokken stoofpot eten. Avontuurlijk prentenboek waarin wat een gewone avond moest worden, omgetoverd wordt in een fantasievol, wild avontuur. Het verhaal, op rijm met een prettig ritme dat voorlezen extra plezierig maakt, wordt verteld vanuit de jongen, waardoor je snel betrokken raakt bij het verhaal. De snelheid waarmee het verhaal verteld wordt, is ook terug te vinden in de uitermate dynamische tekeningen op een vaak overvolle …Lees verder

Over Neil Gaiman

CC BY 2.5 - Foto van/door Kyle Cassidy (ticket:2010080610005003 identity confirmed])

Neil Richard MacKinnon Gaiman (Portchester, 10 november 1960) is een Engelse schrijver van onder andere sciencefiction, fantasy, horror en comics. Hij heeft in zijn carrière meerdere noemenswaardige prijzen ontvangen, waaronder de Nebula Award en de Bram Stoker Award.

Levensloop

Gaiman begon als journalist, nadat veel uitgevers zijn werk weigerden te publiceren. In 1987 schreef hij het humoristische Don't Panic: The Official Hitchhikers Guide to the Galaxy Companion over het ontstaan van de boeken van Douglas Adams. Dit boek bracht hem in contact met Terry Pratchett met wie hij Good Omens schreef over een op handen zijnde apocalyps.

Gaiman creëerde en schreef de maandelijkse cult stripserie The Sandman. Deze serie van 75 stripverhalen maakte het genre respectabel bij vele nieuwe lezers. De serie liep van 1988 tot 1996, toen het verhaal volgens Gaiman zijn natuurlijk einde had bereikt. De tien delen w…Lees verder op Wikipedia