Boek
Nederlands

Ben X : niets was alles wat hij zei

Ook verschenen als Niets, was alles wat hij zei

Nic Balthazar (auteur)
+1
Ben X : niets was alles wat hij zei
×
Ben X : niets was alles wat hij zei Ben X : niets was alles wat hij zei

Ben X : niets was alles wat hij zei

Ook verschenen als Niets, was alles wat hij zei

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Titel
Ben X : niets was alles wat hij zei
Ook verschenen als
Niets, was alles wat hij zei
Auteur
Nic Balthazar
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Averbode, 2007
86 p.
ISBN
9789031725199

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Ben is autistisch. De realiteit is voor hem een computerspel waarin hij aan alle kanten belaagd wordt door vijanden. Op school maken zijn klasgenoten zijn leven tot een hel. Maar dan ontmoet hij tijdens een chat-sessie Barbie. Zij helpt hem op ultieme wijze wraak te nemen op zijn kwelgeesten. Het verhaal is voor toneel bewerkt tot 'Niets' en verfilmd als 'Ben X'. Deze uitgave is het boek van de film. In 2005 verscheen een uitgave met zowel proza- als toneeltekst*. De auteur toont zich een begenadigd jeugdboekenschrijver. Hij leeft zich overtuigend in de wereld van een autist in, gaat speels en trefzeker met de taal om en weet de lezer te raken met uitstekend verwoorde emotie. Het verhaal is opgebouwd uit negentien korte hoofdtsukken. Op voor- en achterkant van het omslag staan foto’s uit de film. Vanaf ca. 14 jaar.

Over Nic Balthazar

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Rastrojo (DES)

Nic Balthazar (Gent, 24 juli 1964) is een Belgische televisiemaker bij de VRT en filmregisseur.

Biografie

Nic Balthazar werd geboren in 1964 als zoon van de gewezen Oost-Vlaamse gouverneur Herman Balthazar. Hij genoot zijn middelbare school aan het Koninklijk Atheneum Voskenslaan in Gent, zijn geboortestad. Later studeerde hij Germaanse talen aan de universiteit van Gent, met als specialisatie Nederlands en Zweeds.

Radio en tv-maker

Hij werd vooral bekend van cultuurprogramma's als 'Memphis', 'Ziggurat', 'Open doek', 'Mollen en kruisen' of 'Leuven Centraal'. In 'Dood doet leven' presenteerde hij biografische overzichten en interviews van bekende kunstenaars in de vorm van een in memoriam en 'laatste gesprek'. Op de radio verzorgde hij op Radio 1 en Studio Brussel de filminformatie, en presenteerde hij praatprogramma's als 'Levende Lijven.' Hij is…Lees verder op Wikipedia