Boek
Nederlands
In dit boekje focust de Vlaamse journalist, columnist en televisiemaker Patrick De Witte op de ongemakken en irritaties die voor velen verbonden zijn met reizen. Onder andere over het kiezen van de reis in glossy brochures, de lange wachttijden op luchthavens bij het inchecken, de uitvoerige veiligheidscontroles.
Onderwerp
Reizen
Titel
Blijf thuis!
Auteur
Patrick De Witte
Illustrator
Kim Duchateau 1968-
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2009
109 p. : ill.
ISBN
9789020982473

Besprekingen

Blijf thuis is een fijn boekje van journalist en columnist Patrick De Witte (pdw in Humo) over het fenomeen reizen. Als mensen thuiskomen vertellen ze niet welke narigheden ze meemaakten tijdens de reis, alleen de goeie dingen worden enthousiast verteld. Op een leuke, onderhoudende en humoristische manier komen een aantal toestanden aan bod, die herkenbaar zijn voor heel wat reizigers: het kiezen van de reis in glossy brochures met de mooiste beloftes van uitzichten, kamers en accommodaties, het op tijd komen op de luchthaven en de ongemakken als stakingen, lange wachttijden om in te checken en uitvoerige veiligheidscontroles, en verder nog vliegangsten e.d.m. Met een scherpe pen en spitsvondige taal behandelt De Witte alle clichés over de doorsnee Vlaming voor wie de vakantie pas geslaagd is als het weer goed was en het eten lekker. De bezienswaardigheden komen pas op een tweede plaats. Leuk om lezen is het hoofdstuk over op restaurant gaan in het buitenland, met anekdotes en …Lees verder
In dit boekje focust de Vlaamse journalist, columnist en televisiemaker Patrick De Witte op de ongemakken en irritaties die voor velen verbonden zijn met reizen. Op een onderhoudende en humoristische toon snijdt De Witte een aantal erg herkenbare thema’s aan, zoals het kiezen van de reis in glossy brochures, de lange wachttijden op luchthavens bij het inchecken, de uitvoerige veiligheidscontroles… Met een scherpe pen beschrijft hij ook het vakantiegedrag van de modale Vlaming, voor wie een vakantie pas geslaagd is als het weer en het eten goed zijn (de bezienswaardigheden komen pas later). Verder gaat De Witte uitgebreid in op het restaurantbezoek, de gulzigheid bij het ontbijtbuffet enz. Dat alles wordt doorspekt met geslaagde anekdotes. Zo is De Witte bijzonder goed op dreef als hij vertelt over zijn ervaringen in Zuid-Afrika (met spinnen, schorpioenen en mieren) en Lanzarote (met kakkerlakken). Een ironisch en soms ook hilarisch boekje voor wie opkijkt tegen het gedoe dat bij reize…Lees verder

Over Patrick De Witte

Patrick De Witte (Gent, 11 november 1958 – aldaar, 19 februari 2013) was een Vlaams columnist en producent van televisieprogramma's. Van mei 2012 tot aan zijn dood was hij hoofdredacteur van het mannenblad P-Magazine. Hij schreef onder de initialen (pdw).

Levensloop

Eind jaren zeventig en begin jaren tachtig was hij drummer van de Vlaamse band The Misters samen met onder anderen Kloot Per W.

Hij werd bekend door zijn columns in Humo en schreef later ook voor MaoMagazine, Deng, De Morgen en De Standaard. Verder was hij te zien in tv-programma's als De rechtvaardige rechters, Blinde Vinken en De Mannen van de Macht.

De Witte was werkzaam bij productiehuis 3Keys, waar hij programma's maakte als Kijk eens op de doos, De Vloek van Vlimovost, De Perfecte Moord, Comedy Casino en SPAM.

Daarnaast was hij ook als mu…Lees verder op Wikipedia