Boek
Nederlands

500 woorden tegen morgen

Paul Jacobs (auteur)

500 woorden tegen morgen

In de reeks:
Titel
500 woorden tegen morgen
Auteur
Paul Jacobs 1949-
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 2001
137 p.
ISBN
90-6306-434-9

Besprekingen

VRT-producer Paul Jacobs is een veelzijdig man. Hij is misschien vooral bekend door zijn radioprogramma's als 'De Taalstrijd' en 'De rechtvaardige rechters', maar met de columns die hij voor een aantal kranten en tijdschriften schrijft, bewijst hij dat zijn vakmanschap niet tot radiomaken beperkt blijft. De verzamelbundel 500 woorden tegen morgen is een uitstekende staalkaart voor wie benieuwd is naar die columns. Het is veelbetekenend dat een behoorlijk aantal van deze stukjes in de briefvorm werd geschreven. Jacobs moet er wel van houden: intiem schrijven, net doen alsof hij zich maar tot één lezer richt. In 500 woorden werden 'brieven' opgenomen die Jacobs schreef naar Jo de Poorter, Frieda van Wijck en Jan de Wilde.

Relativerend, badinerend, empathisch -- maar nooit te dicht op de huid -- schrijft Jacobs over banale en minder banale onderwerpen. Steeds met de nodige humor. Het is dan ook niet toevallig dat de jonge Jacobs met P.G. Wodehouse correspondeerde, zo…Lees verder

Over Paul Jacobs

CC BY 3.0 - Foto van/door Peter Meyvis

Paul Jacobs (Mortsel, 24 januari 1949) is een Vlaams radio- en tv-maker en schrijver.

Hij debuteerde op zijn 22ste als tekstschrijver en reporter bij het BRT 1-radioprogramma Dagboek van producer Jan Geysen.

Tussen 1971 en '80 was hij losse medewerker bij BRT-2 Omroep Antwerpen.

In 1981 werd hij producer bij Radio 1. In die functie maakte hij onder meer Het Vermoeden, De Taalstrijd en het interviewprogramma Vriend & Vijand. Voor de VRT-televisie bedacht hij de quizzen Jij of wij, I.Q. (met Herman Van Molle), Kennis van Zaken en De Tekstbaronnen en het humoristische panelprogramma De Rechtvaardige Rechters.

Hij publiceerde een veertigtal boeken, w.o. twaalf misdaadromans bij uitgeverij Houtekiet en de verhalenbundels Beste wensen voor een spoedig herstel (1987), Op de goede afloop (1993) en De man die leugens kon ruiken (2001).

In de dramareeks Made in…Lees verder op Wikipedia

Suggesties