Boek
Nederlands

De Agatha Christie-kenner

Paul Jacobs (auteur)
+1
De Agatha Christie-kenner
×
De Agatha Christie-kenner De Agatha Christie-kenner

De Agatha Christie-kenner

In de reeks:
Genre:
Een detectiveauteur wordt door een gepensioneerde rechter gevraagd om de moord op zijn grootvader van veertig jaar geleden te onderzoeken.
Titel
De Agatha Christie-kenner
Auteur
Paul Jacobs 1949-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2021
294 p.
ISBN
9789089249111 (paperback)

Besprekingen

Detectiveauteur Thomas Breens wordt tegen wil en dank meegenomen in de wens van de gepensioneerde rechter William Rossin om een verhaal te schrijven over Rossins grootvader die zo’n veertig jaar geleden in een kloof viel. De val werd destijds afgedaan als een ongeluk, maar Rossin vermoedt dat zijn grootvader is vermoord en wil na al die tijd de waarheid boven water halen. Een verdachte is er al: de huisleraar van William zelf, die destijds een relatie had met de veel jongere vrouw van zijn opa. En aldus trekken ze naar Frankrijk om deze vrouw en haar minnaar op te zoeken. Tegelijkertijd wordt Breens aandacht gevraagd voor een brand waarbij een pedofiele striptekenaar is omgekomen, en waarvan men denkt dat het moord is. Aanvankelijk lijken beide verhaallijnen niets met elkaar te maken en te hebben en roept het wrevel op als ze gekunsteld samenvallen. Maar tegen het einde blijkt dat er toch een plot aan ten grondslag ligt die zou moeten kunnen wedijveren met het werk van Agatha Christie…Lees verder

Over Paul Jacobs

CC BY 3.0 - Foto van/door Peter Meyvis

Paul Jacobs (Mortsel, 24 januari 1949) is een Vlaams radio- en tv-maker en schrijver.

Hij debuteerde op zijn 22ste als tekstschrijver en reporter bij het BRT 1-radioprogramma Dagboek van producer Jan Geysen.

Tussen 1971 en '80 was hij losse medewerker bij BRT-2 Omroep Antwerpen.

In 1981 werd hij producer bij Radio 1. In die functie maakte hij onder meer Het Vermoeden, De Taalstrijd en het interviewprogramma Vriend & Vijand. Voor de VRT-televisie bedacht hij de quizzen Jij of wij, I.Q. (met Herman Van Molle), Kennis van Zaken en De Tekstbaronnen en het humoristische panelprogramma De Rechtvaardige Rechters.

Hij publiceerde een veertigtal boeken, w.o. twaalf misdaadromans bij uitgeverij Houtekiet en de verhalenbundels Beste wensen voor een spoedig herstel (1987), Op de goede afloop (1993) en De man die leugens kon ruiken (2001).

In de dramareeks Made in…Lees verder op Wikipedia