Boek
Nederlands

De laatste grap

Paul Jacobs (auteur)

De laatste grap

In de reeks:
Als haar vriendin na haar televisiedebuut wordt vermoord, gaat een vrouw op onderzoek uit.
Titel
De laatste grap
Auteur
Paul Jacobs 1949-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2010
301 p.
ISBN
9789089241009 (paperback)

Besprekingen

De jeugdvriendin van Ellen Rademakers krijgt een eigen one-womanshow in Antwerpen en ze debuteert in een humoristisch Belgisch televisieprogramma dat vanwege het wat platvloerse niveau en dalende kijkcijfers gestopt dreigt te worden. Ellen is zo blij met het succes van haar vriendin dat zij en haar partner hun Normandische chambre d'hôtes een paar weken in de steek laten om erbij te zijn. Vlak na de uitzending wordt haar vriendin vermoord en daarna volgen nog twee moorden. Ellen probeert te ontdekken wie de moorden heeft gepleegd en begint heimelijk een relatie met de gespierde vriend van haar jeugdvriendin. Deze relatie ontaardt in een wat onwaarschijnlijk verhaal dat er met de haren lijkt bijgesleept. De plot loopt niet lekker en is wat gekunsteld. De grappen gaan over mannen, vrouwen en seks. Het niveau blijkt bijvoorbeeld uit de titel van de onewomanshow: 'Gesloten wegens Ongesteld'. Voor wie van dit soort humor en een beetje spanning houdt, is dit aardig boek, maar geen pageturne…Lees verder

Over Paul Jacobs

CC BY 3.0 - Foto van/door Peter Meyvis

Paul Jacobs (Mortsel, 24 januari 1949) is een Vlaams radio- en tv-maker en schrijver.

Hij debuteerde op zijn 22ste als tekstschrijver en reporter bij het BRT 1-radioprogramma Dagboek van producer Jan Geysen.

Tussen 1971 en '80 was hij losse medewerker bij BRT-2 Omroep Antwerpen.

In 1981 werd hij producer bij Radio 1. In die functie maakte hij onder meer Het Vermoeden, De Taalstrijd en het interviewprogramma Vriend & Vijand. Voor de VRT-televisie bedacht hij de quizzen Jij of wij, I.Q. (met Herman Van Molle), Kennis van Zaken en De Tekstbaronnen en het humoristische panelprogramma De Rechtvaardige Rechters.

Hij publiceerde een veertigtal boeken, w.o. twaalf misdaadromans bij uitgeverij Houtekiet en de verhalenbundels Beste wensen voor een spoedig herstel (1987), Op de goede afloop (1993) en De man die leugens kon ruiken (2001).

In de dramareeks Made in…Lees verder op Wikipedia