Boek
Nederlands

De rode badkuip

Paul Jacobs (auteur)
+1
De rode badkuip
×
De rode badkuip De rode badkuip

De rode badkuip

In de reeks:
Een jonge vrouw erft een fortuin mits ze, tot woede van een geheim genootschap, het geheim van haar rei͏̈ncarnatiehoroscoop ontsluiert.
Titel
De rode badkuip
Auteur
Paul Jacobs 1949-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2008
317 p.
ISBN
9789052409986

Besprekingen

Een jonge vrouw erft een fortuin mits ze het geheim van haar reïncarnatiehoroscoop ontsluiert, tot woede van een geheim genootschap. Chronologisch vertelde, avontuurlijke, licht romantische intrige waarin een gecodeerde boodschap de protagonist en een cynische televisiereporter van Antwerpen naar de Normandische kust brengt. Enkele jeugdverhalen van de hoofdpersonen stremmen de vlotte verhaalvoortgang. Na de matig spannende climax van de wedloop met het genootschap volgt nog de ontknoping van het reïncarnatieraadsel en een enigszins onbegrijpelijke epiloog. Niet diepgaande karaktertekeningen; makkelijk leesbare stijl, eenvoudige woordkeus met enkele slordigheden in de formulering. Er is een ondertoon van commentaar op het hedendaagse materialisme. Romandebuut van de Vlaamse VRT-producer/scenarioschrijver, die eerder verhalenbundels publiceerde. Paperback met normale druk.

Over Paul Jacobs

CC BY 3.0 - Foto van/door Peter Meyvis

Paul Jacobs (Mortsel, 24 januari 1949) is een Vlaams radio- en tv-maker en schrijver.

Hij debuteerde op zijn 22ste als tekstschrijver en reporter bij het BRT 1-radioprogramma Dagboek van producer Jan Geysen.

Tussen 1971 en '80 was hij losse medewerker bij BRT-2 Omroep Antwerpen.

In 1981 werd hij producer bij Radio 1. In die functie maakte hij onder meer Het Vermoeden, De Taalstrijd en het interviewprogramma Vriend & Vijand. Voor de VRT-televisie bedacht hij de quizzen Jij of wij, I.Q. (met Herman Van Molle), Kennis van Zaken en De Tekstbaronnen en het humoristische panelprogramma De Rechtvaardige Rechters.

Hij publiceerde een veertigtal boeken, w.o. twaalf misdaadromans bij uitgeverij Houtekiet en de verhalenbundels Beste wensen voor een spoedig herstel (1987), Op de goede afloop (1993) en De man die leugens kon ruiken (2001).

In de dramareeks Made in…Lees verder op Wikipedia