Boek
Nederlands

Dood van een egoïst

Paul Jacobs (auteur)
+1
Dood van een egoïst
×
Dood van een egoïst Dood van een egoïst

Dood van een egoïst

In de reeks:
De vader van Thomas wordt doodgereden tijdens een fietstochtje in de Kempen. Later vindt men in diezelfde omgeving een afgehakte hand. Ook ontdekt Thomas verontrustende aanwijzingen in een wandelgids. Was zijn vader in staat tot moord? En was zijn dood wel een ongeluk?
Titel
Dood van een egoïst
Auteur
Paul Jacobs 1949-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2013
251 p.
ISBN
9789089242389 (paperback)

Besprekingen

Dood van een egoïst begint in de Kempen, waar de gerenommeerde chirurg Benjamin Breens door een boer van de weg gemaaid wordt. Wanneer het hoofdpersonage Thomas Breens de overgebleven bezittingen van zijn vader ordent, stuit hij op een wandelgids met verontrustende aanwijzingen. Deze aanwijzingen kunnen in verband gebracht worden met een afgehakte hand die langs het Varendonkpad in Westerlo gevonden is. Thomas is ervan overtuigd dat de wandelgids de sleutel is tot klaarheid in een tot dan toe onopgeloste moord. Hij besluit op onderzoek uit te gaan en brengt steeds meer familiegeheimen aan het licht.
Het hoofdpersonage Thomas Breens fungeert als vertelinstantie van deze roman. Zijn gedachten en bevindingen komen gedurende het ganse verhaal naar voren, waardoor de lezer samen met hem op onderzoek uitgaat. Omdat je samen met het hoofdpersonage meer over het verborgen leven van diens vader ontdekt, ben je in staat om de verschillende emoties van Thomas volledig te begrijpen. N…Lees verder
Een Vlaamse televisiepresentator, wiens vader naar men aanneemt door een ongeluk om het leven is gekomen, reconstrueert diens handel en wandel. Hij ontdekt, dat deze tijdens zijn wandelingen op plekjes terecht is gekomen, waar nu onderdelen van een menselijk lichaam worden gevonden. Onthutsende feiten komen aan het licht, waarmee hij moet leren leven. Een vrij levendig geschreven misdaadverhaal vol herkenbare situaties en personen. Redelijk spannend, met een aanvaardbaar, soms wat gekunsteld plot en een wat abrupte ontknoping. Aardige tekening van de Kempen. Normale druk.

Over Paul Jacobs

CC BY 3.0 - Foto van/door Peter Meyvis

Paul Jacobs (Mortsel, 24 januari 1949) is een Vlaams radio- en tv-maker en schrijver.

Hij debuteerde op zijn 22ste als tekstschrijver en reporter bij het BRT 1-radioprogramma Dagboek van producer Jan Geysen.

Tussen 1971 en '80 was hij losse medewerker bij BRT-2 Omroep Antwerpen.

In 1981 werd hij producer bij Radio 1. In die functie maakte hij onder meer Het Vermoeden, De Taalstrijd en het interviewprogramma Vriend & Vijand. Voor de VRT-televisie bedacht hij de quizzen Jij of wij, I.Q. (met Herman Van Molle), Kennis van Zaken en De Tekstbaronnen en het humoristische panelprogramma De Rechtvaardige Rechters.

Hij publiceerde een veertigtal boeken, w.o. twaalf misdaadromans bij uitgeverij Houtekiet en de verhalenbundels Beste wensen voor een spoedig herstel (1987), Op de goede afloop (1993) en De man die leugens kon ruiken (2001).

In de dramareeks Made in…Lees verder op Wikipedia