Boek
Nederlands

Driemaal moordwaarde

Paul Jacobs (auteur)
+1
Driemaal moordwaarde
×
Driemaal moordwaarde Driemaal moordwaarde

Driemaal moordwaarde

In de reeks:
Thomas Breens stuit op een duister geheim van een klas uit zijn schooltijd waaruit veel beroemdheden zijn voortgekomen.
Titel
Driemaal moordwaarde
Auteur
Paul Jacobs 1949-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2018
311 p.
ISBN
9789089246530 (paperback)

Besprekingen

Bij de begrafenis van zijn wiskundeleraar ontmoet Thomas Breens een oude studievriend. Die vraagt hem een brochure te schrijven bij een tentoonstelling van hem. Dan wordt er ingebroken in het archief van zijn vriend, sterven er onverwacht mensen in zijn omgeving en blijkt de succesklas van de school een duister geheim mee te dragen. In dit zelfstandig te lezen deel uit een serie* rond de voormalige tv-presentator Breens stapelen de intriges zich op. Breens schept er echter genoegen in om misdaden op een ludieke manier op te lossen. Dat doet hij op een ontspannen, ongedwongen manier met de nodige humor. Dit keer moet hij steeds raadsels oplossen om een stap verder te komen. Het verhaal is niet alleen spannend, maar wordt ook levendig verteld met een scala aan bijzondere personages die de lezer zeker aan zullen spreken. Vlot taalgebruik, soms wat Vlaams getint. Onderhoudende thriller.

Over Paul Jacobs

CC BY 3.0 - Foto van/door Peter Meyvis

Paul Jacobs (Mortsel, 24 januari 1949) is een Vlaams radio- en tv-maker en schrijver.

Hij debuteerde op zijn 22ste als tekstschrijver en reporter bij het BRT 1-radioprogramma Dagboek van producer Jan Geysen.

Tussen 1971 en '80 was hij losse medewerker bij BRT-2 Omroep Antwerpen.

In 1981 werd hij producer bij Radio 1. In die functie maakte hij onder meer Het Vermoeden, De Taalstrijd en het interviewprogramma Vriend & Vijand. Voor de VRT-televisie bedacht hij de quizzen Jij of wij, I.Q. (met Herman Van Molle), Kennis van Zaken en De Tekstbaronnen en het humoristische panelprogramma De Rechtvaardige Rechters.

Hij publiceerde een veertigtal boeken, w.o. twaalf misdaadromans bij uitgeverij Houtekiet en de verhalenbundels Beste wensen voor een spoedig herstel (1987), Op de goede afloop (1993) en De man die leugens kon ruiken (2001).

In de dramareeks Made in…Lees verder op Wikipedia