Boek
Nederlands

Zeer van harte : verhalen van liefde en verleiding

Paul Jacobs (auteur)
+1
Zeer van harte : verhalen van liefde en verleiding
×
Zeer van harte : verhalen van liefde en verleiding Zeer van harte : verhalen van liefde en verleiding

Zeer van harte : verhalen van liefde en verleiding

Genre:
Een toerist in het zuiden van Frankrijk raakt bezeten van de vrouw van de Bar-Tabac; in Saint-Paul-de-Vence probeert een kunstdealer een jonge, naïeve man een huwelijk uit het hoofd te praten; een saaie leraar ontdekt op vakantie de toverformule om ieder meisje tot de zijne te maken; een schrijver vindt de vrouw van zijn dromen op de Antwerpse Boekenbeurs. Dertien liefdesverhalen.
Onderwerp
Liefde
Titel
Zeer van harte : verhalen van liefde en verleiding
Auteur
Paul Jacobs 1949-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2012
271 p.
ISBN
9789089242167 (paperback)

Besprekingen

Eindelijk heb ik nog eens een verhalenbundel van niveau gelezen. En misschien is zelfs dat nog een understatement, want deze Paul Jacobs is werkelijk meesterlijk.
Zeer van harte bevat dertien verhalen. In het titelverhaal is het hoofdpersonage een schrijver die tijdens zijn eerste signeersessie op de boekenbeurs in de ban raakt van een vrouw die een boek bij hem laat signeren. Het blijkt de dochter van zijn onderwijzer in de lagere school te zijn. Hij ruikt zijn kans en versiert een bezoekje aan de oude man. Hij is in de zevende hemel... maar de werkelijkheid blijkt heel wat minder rooskleurig. De ijdelheid van de schrijver wordt vakkundig onderuitgehaald als hij het moet afleggen tegen een kermiskoerskampioen. Weg fascinerende vrouw: hij wordt aan de kant geschoven als op tv de Kampioenen beginnen.
Het is werkelijk zonde om veel weg te geven over de twaalf andere verhalen. De ondertitel bij Zeer van harte is ‘verhalen van liefde en verleiding’, en dat i…Lees verder
Paul Jacobs (1949) is een Vlaamse radio- en televisiemaker en schrijver. Hij publiceerde onder andere romans en verhalenbundels. Deze verhalenbundel bevat dertien korte en langere verhalen, die als gemeenschappelijk onderwerp ‘liefde en verleiding’ hebben. Het is maar wat je onder liefde verstaat, het is een tragikomische mix van bitterzoete liefdesverhalen, zoals terecht op de achterflap staat. Veel van de verhalen spelen in Zuid-Frankrijk, waar de auteur een gedeelte van het jaar verblijft, maar ook Vlaanderen en Zweden zijn het decor. Een bundel vol verrassende verhalen, soms vrolijk, soms tragikomisch, altijd origineel. Kunst, seks, actie, alles komt erin voor. Normale druk.

Over Paul Jacobs

CC BY 3.0 - Foto van/door Peter Meyvis

Paul Jacobs (Mortsel, 24 januari 1949) is een Vlaams radio- en tv-maker en schrijver.

Hij debuteerde op zijn 22ste als tekstschrijver en reporter bij het BRT 1-radioprogramma Dagboek van producer Jan Geysen.

Tussen 1971 en '80 was hij losse medewerker bij BRT-2 Omroep Antwerpen.

In 1981 werd hij producer bij Radio 1. In die functie maakte hij onder meer Het Vermoeden, De Taalstrijd en het interviewprogramma Vriend & Vijand. Voor de VRT-televisie bedacht hij de quizzen Jij of wij, I.Q. (met Herman Van Molle), Kennis van Zaken en De Tekstbaronnen en het humoristische panelprogramma De Rechtvaardige Rechters.

Hij publiceerde een veertigtal boeken, w.o. twaalf misdaadromans bij uitgeverij Houtekiet en de verhalenbundels Beste wensen voor een spoedig herstel (1987), Op de goede afloop (1993) en De man die leugens kon ruiken (2001).

In de dramareeks Made in…Lees verder op Wikipedia