Boek Nederlands

De nieuwe zijderoutes : het heden en de toekomst van de wereld

Peter Frankopan (auteur)

De nieuwe zijderoutes : het heden en de toekomst van de wereld

Peter Frankopan (auteur)

In De nieuwe zijderoutes beschrijft Peter Frankopan het heden en de toekomst van een wereld die drastisch aan het veranderen is.

We volgen de opkomende zijderoutes naar het oosten, van Europa naar China via Rusland en het Midden-Oosten. In de westerse wereld overheersen in dit Brexit- en Trump-tijdperk begrippen als versnippering en isolatie. Dit staat in schril contrast met wat e

Titel
De nieuwe zijderoutes : het heden en de toekomst van de wereld
Auteur
Peter Frankopan
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The new silk roads
Uitgever
Houten: Spectrum, 2018
301 p.
ISBN
9789000365920 (hardback)

Besprekingen

In 2015 schreef de Oxfordse historicus en hoogleraar Peter Frankopan (1971) het veelgeprezen ’De Zijderoutes’* waarin hij een andere, meer Aziatisch georiënteerde wereldgeschiedenis geeft en betoogt dat de belangrijke rol van dit gebied in onze kijk op de geschiedenis wordt weggedrukt. In ‘De Nieuwe Zijderoutes’ geeft de auteur een update van de huidige militaire, politieke en economische ontwikkelingen vanaf 2015 tot medio 2018. Aan bod komen onder meer de opbloeiende centraal Aziatische staten als Kazachstan en Turkmenistan, de almaar groeiende rol van China op het wereldtoneel, de spanningen in de regio en de gevolgen van het isolationistische beleid van de VS onder president Trump. Ook nu weer levert dat een verfrissende en vanuit Westers perspectief soms beklemmende, kijk op de geopolitieke situatie van vandaag en morgen. Met kaarten en een uitgebreid notenapparaat. Zeer actuele aanvulling op het veelgeprezen De Zijderoutes.