Boek
Nederlands

Het verborgen leven van bomen : een schitterende wereld in woord en beeld

Peter Wohlleben (auteur)

Het verborgen leven van bomen : een schitterende wereld in woord en beeld

Op basis van eigen ervaring en wetenschappelijk onderzoek legt de auteur uit dat bomen ook gevoel hebben, kunnen communiceren, tellen, onthouden en elkaar helpen.
Onderwerp
Bomen, Bossen
Titel
Het verborgen leven van bomen : een schitterende wereld in woord en beeld
Auteur
Peter Wohlleben
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The hidden life of trees : illustrated edition
Uitgever
Utrecht: Lev., © 2018
166 p. : ill.
Aantekening
Deze geïllustreerde editie is oorspronkelijk gepubliceerd in het Engels door Greystone Books Verscheen eerder in een editie zonder illustraties: Het verborgen leven van bomen : wat ze voelen, hoe ze communiceren : ontdekkingen uit een onbekende wereld (Das geheime Leben der Bäume). Deze geïllustreerde versie bevat slechts een selectie van de teksten uit het originele boek.
ISBN
9789400510227 (hardback)

Besprekingen

Geïllustreerde, verkorte editie van ‘Het verborgen leven van bomen : wat ze voelen, hoe ze communiceren- ontdekkingen uit een onbekende wereld’ (2016)*. Hierin legt de auteur uit dat bomen ook gevoel hebben, kunnen communiceren, tellen, onthouden en elkaar helpen. Deze bewerking heeft naast een tekstselectie ook prachtige grote kleurenfoto’s van diverse bomen en bossen van over de gehele wereld, zowel close-ups als panoramabeelden. Ook nu bedoeld om beter naar bomen te kunnen kijken en er meer over te ontdekken. De auteur (1964) heeft een bosbouwkundige opleiding en werkt al ruim dertig jaar in en met bos, waarvan nu als boswachter in de Eifel. Hij heeft veel bijzondere dingen gezien/ervaren en geeft daar nu zijn eigen betekenis aan, aangevuld met wetenschappelijk onderzoek. De auteur schreef o.a. ook ‘Het innerlijke leven van dieren : liefde, verdriet, empathie – een verbazingwekkend inkijkje in een verborgen wereld’ (2016)**, ‘Het bos : het handboek voor elke boswandeling’ (2017)***…Lees verder

Over Peter Wohlleben

CC BY 3.0 - Foto van/door JCS

Peter Wohlleben (°1964 in Bonn) is een Duitse boswachter en schrijver. Hij is een uitgesproken pleitbezorger voor een ecologisch en economisch duurzaam bosbeheer. Met zijn in 2015 gepubliceerde bestseller Het verborgen leven van bomen kwam hij wereldwijd in de belangstelling. Net als Stefano Mancuso beweegt Wohlleben zich in het grensgebied tussen wetenschap en filosofie, hetgeen door sommigen als “baanbrekend” wordt ervaren, door anderen als “onwetenschappelijk”. Deze controverse werkt door in de discussie rond plantenrechten.

Bibliografie

Peter Wohlleben schreef tientallen boeken en artikels, in het Duits. Daarvan zijn de volgende titels in het Nederlands vertaald:

  • Het verborgen leven van bomen. Lev. - A.W. Bruna, 2016. ISBN 9789400507326. Geïillustreerde editie, 2018. ISBN 9789400510227
  • Het innerlijke leven van dieren. Lev. - A.W. Bruna, 2016. ISBN 9789400508125
  • Het bos. Lev. - A.W. Br…Lees verder op Wikipedia