Dvd Italiaans

The Decameron

Pier Paolo Pasolini (regisseur), Giovanni Boccaccio (naar het werk van)

The Decameron

Pier Paolo Pasolini (regisseur), Giovanni Boccaccio (naar het werk van)
Uit Napels gevlucht wegens een pestepidemie besluit een aantal jongelieden elkaar als afleiding verhalen te vertellen, waar een groot aantal menselijke typen in voorkomt.
Titel
The Decameron
Andere titel
Il Decamerone
Regisseur
Pier Paolo Pasolini
Naar het werk van
Giovanni Boccaccio
Taal
Italiaans
Uitgever
Limelights Pictures, 2009
1 dvd-video
Oorspr. opname
1971
Speelduur
ca. 110 min.
Aantekening
Italiaans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5412012150171

Ook in de collectie als:

Dvd: Italiaans (andere uitgaves)

Besprekingen

De bekende Italiaanse regisseur Pier Paolo Pasolini (1922-1975) begon in 1971 aan een 'trilogie van het leven'. De eerste film is gebaseerd op de verhalen van de 14e eeuwse schrijver Giovanni Boccaccio, waarin een aantal jongelui die uit Florence gevlucht zijn vanwege een pestepidemie elkaar verhalen vertellen. Pasolini koos acht van de honderd verhalen en verplaatste de handeling van Florence naar de omgeving van Napels. Zelf speelt hij de rol van een leerling van Giotto, die als commentator de verhalen met elkaar verbindt. De verhalen zijn kluchtig en schalks en schopten destijds tegen de schenen van de (kerkelijke) autoriteiten. De andere delen uit de trilogie zijn 'I racconti di Canterbury'* en 'Il fiore di mille e una notte'**. Cinema.nl geeft 3 1/2 (van 5) sterren: '(...) De losse verteltrant houdt de verschillende episodes opzettelijk onaf, maar laat de beroeps- en amateuracteurs ongegêneerd vitaal spelen. De optelsom van fantasierijke beelden en scènes is echter teleurstellend…Lees verder

Over Pier Paolo Pasolini

Pier Paolo Pasolini (Bologna, 5 maart 1922 – Lido di Ostia, 2 november 1975) was een Italiaans filmregisseur, dichter, schrijver en marxist.

Leven en werk

Kinder- en jeugdjaren

Pier Paolo Pasolini werd geboren op 5 maart 1922 in Bologna. Tijdens de eerste jaren van zijn leven, verhuist het gezin verschillende malen omdat Pier Paolo Pasolini's vader, Carlo Alberto Pasolini, als militair naar verschillende kazernes werd gestuurd.

Bologna

In 1939 ging hij studeren aan de universiteit van Bologna. Hij publiceerde zijn eerste gedichtenbundel (Poesia a Casarsa) in 1941. Tijdens de toen aan de gang zijnde Tweede Wereldoorlog werd hij in het leger opgenomen en raakte hij later in Duitse krijgsgevangenschap waaruit hij echter wist te ontvluchten. Na de oorlog werd hij lid van de Italiaanse Communistische Partij; het lidmaatschap werd he…Lees verder op Wikipedia