Boek
Nederlands

1, 2, 3, 4 geen hoedje van papier

Riet Wille (auteur), Ingrid Godon (illustrator)
+1
1, 2, 3, 4 geen hoedje van papier
×
1, 2, 3, 4 geen hoedje van papier 1, 2, 3, 4 geen hoedje van papier

1, 2, 3, 4 geen hoedje van papier

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Een kindje draagt een helm in het verkeer en andere kindjes dragen een muts in de kou, een hoofddoek zoals mama of een hoedje tegen de zon. En wat draag je als je jarig bent? Vierkant hardkartonnen prentenboek met rustige, eenvoudige kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Hoofddeksels, Hoeden
Titel
1, 2, 3, 4 geen hoedje van papier
Auteur
Riet Wille
Illustrator
Ingrid Godon
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2019
[16] p. : ill.
ISBN
9789462914124 (hardback)

Besprekingen

Allerlei hoofddeksels en de functie daarvan passeren de revue in dit vierkante, hardkartonnen boek met twee afgeronde hoekjes. Onder meer een helm voor op de fiets, een muts tegen de kou, een zonnehoedje, maar ook een theedoek om kiekeboe mee te spelen en een hoofddoek vanwege het geloof. En natuurlijk een verjaardagskroon! Per spread toont een ten voeten uit neergezette dreumes een hoofddeksel, begeleid door een vierregelig rijm waarin de functie wordt benoemd, en een kleinere illustratie. De achtergrond van de duidelijke, in pastelkleurige uitgevoerde illustraties is leeg gehouden. Kwalitatief goede, leuke en speelse uitgave, goed afgestemd op de doelgroep: dreumesen en peuters vanaf krap 2 jaar.

1, 2, 3, 4 Geen hoedje van papier

‘1 2 3 4, geen hoedje van papier’, is een versjesboek over de verschillende hoofddeksels die peuters kunnen dragen. Een pet, een helm, een zonnehoed en zelfs een bult op het hoofd worden in rijmvorm voorgesteld. Een leuke kennismaking met wat je zoal op je hoofd kunt zetten. En dat is meer dan enkel een hoedje van papier.Het goede ritme van de versjes en de goede cadans maken het boekje gemakkelijk leesbaar is en goed te volgen voor peuters. Dat het telkens om een ander hoofddeksel gaat, gedragen door steeds een ander kind, zorgt voor diversiteit. De kenmerkende tekenstijl van Ingrid Godon zorgt voor mooie illustraties, met de typische grote hoofden en ver uit elkaar staande ogen. De grote tekeningen zijn eenvoudig, maar blinken uit in een coherente tekenstijl en zijn ideaal geschikt voor deze leeftijd. Doordat elke bladzijde over een ander hoofddeksel gaat, lijkt het boek plots te starten (met het eerste hoofddeksel) en ook zeer plots te eindigen (met een ander …Lees verder

Over Riet Wille

Riet Wille (Gent, 9 april 1954) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Wille groeide op in een gezin van bloemisten, waar haar liefde voor de natuur ontstaat. Ze wilde iets doen met kinderen en taal, daarom studeerde ze logopedie in Gent en daarna neurolinguïstiek aan de VUB. Als logopediste ging ze werken met jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand en ontdekte de wereld van de kinderpoëzie.

Later ging ze kinderboeken schrijven. Ze schrijft vooral voor beginnende en moeilijke lezers, kinderpoëzie en liedjesteksten.

Werk

In 1984 debuteert Wille met een bundel versjes met als titel Zuurtjes en zoetjes. Later combineert ze haar schrijverschap met een parttime als logopediste op een school voor kinderen met leermoeilijkheden. Ze schrijft tal van boeken voor beginnende lezers en kinderen met leesproblemen. In deze boeken hecht ze veel belang aan de interactie tusse…Lees verder op Wikipedia

Suggesties