Boek
Nederlands

Leerling en meester

Robin Hobb (auteur), Peter Cuijpers (vertaler)
Een koninklijke bastaardzoon wordt door magie͏̈rs opgeleid tot Staatssluipmoordenaar, voorbestemd voor grote daden.
Titel
Leerling en meester
Auteur
Robin Hobb
Vertaler
Peter Cuijpers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Assassin's apprentice
Editie
11
Uitgever
Amsterdam: Mynx, 2010
352 p. : ill.
ISBN
9789022553398 (hardback)

Besprekingen

Het koninkrijk van de Zes Hertogdommen wordt sinds lang bestuurd door het geslacht der Zieners. Ziener-koning Vlijm draagt niet voor niets de bijnaam 'de listige', want als zijn zoon prins Chevalric een bastaardzoon verwekt en afstand neemt van de troon als dit uitkomt, laat hij de bastaardzoon Fitz aan het hof opvoeden onder de hoede van Chade, zijn adviseur en magiër. Vlijm voorvoelt immers de vermogens van Fitz en ziet in dat de moeilijkheden die het land ondervindt, met plunderaars aan de grenzen en kuiperijen binnen in het land, een originele oplossing behoeven. Misschien kan zijn bastaardkleinzoon daarvoor zorgen. Robin Hobb is het pseudoniem van Megan Lindholm, die in de jaren zeventig fantasyromans schreef, in de vergetelheid raakte, maar helemaal terugkwam met dit eerste deel van de trilogie 'De boeken van de zieners'. Wat opvalt, is niet alleen de ingewikkelde, handig verweven plot, maar een statige, elegante stijl die inderdaad aan Tolkien doet terugdenken. Een 'bildungsrom…Lees verder

Over Robin Hobb

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Szymon Sokół

Margaret Astrid Lindholm Ogden (Oakland (Californië), 5 maart 1952), beter bekend onder de pseudoniemen Robin Hobb en Megan Lindholm, is een Amerikaanse schrijfster van high-fantasy- en sciencefiction-romans.

Sinds 1971 schrijft ze onder het pseudoniem Megan Lindholm; haar geboortenaam. Sinds 1995 schrijft ze tevens onder de androgyne naam Robin Hobb, hetgeen lijkt op hobbit en hobgoblin.

Ze is getrouwd met Fred Ogden en is moeder van drie volwassen kinderen en één jonger kind.

Biografie

Margaret Astrid Lindholm werd op 5 maart 1952 geboren in Oakland, Californië. Toen ze negen jaar oud was verhuisde ze naar Fairbanks, Alaska. De verhuizing was een schok voor haar geweest. Ze woonde met haar familie in een slecht geïsoleerd huis met veel gebreken.

Na haar middelbare school deed ze de studie communicatie aan de Universiteit van Denver in Colorado. Toen ze 18 jaar was trouwde ze, en verhuisde ze n…Lees verder op Wikipedia

Suggesties