Strip
Nederlands

Geheimen en vloeken

Roger Leloup (auteur)

Geheimen en vloeken

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
In haar avonturen heeft Yoko alle continenten bezocht, ze heeft door tijd en ruimte gereisd, in een mengeling van avontuur, sciencefiction en emotie. Deze drie albums zijn daarop geen uitzondering, want we komen Yoko tegen onder de aardkorst, in Schotland in de jaren 30 en op Mars!
Bevat
De dienares van Lucifer
De vloed van de amethist
Khany's geheim
Titel
Geheimen en vloeken
Auteur
Roger Leloup
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Uitgever
[Antwerpen]: Dupuis, 2021
182 p. : ill.
ISBN
9789031439034 (hardback)

Over Roger Leloup

Roger Leloup (Verviers, 17 november 1933) is een Belgisch schrijver en tekenaar van stripverhalen. Hij was een medewerker van Hergé (De avonturen van Kuifje) en Peyo (De Smurfen) en startte later met zijn eigen stripreeks, Yoko Tsuno.

Eerste jaren

Leloup wordt geboren in 1933, als in Europa en de VS de economische crisis rondwaart en in Duitsland Adolf Hitler aan de macht komt. Terwijl Europa rechtstreeks afkoerst op een oorlog groeit Leloup op binnen een, naar eigen zeggen, beschermde jeugd. Hij is geboeid door de luchtvaart en bekijkt treinen op het nabijgelegen rangeerterrein. Later zal hij als volwassene een eigen miniatuurtreinbaan opzetten, die een hele verdieping in zijn huis beslaat. Een andere hobby zijn de strips, die hij bijna verslindt. Zelf tekent hij ook graag en na zijn middelbareschooltijd gaat hij decoratie- en reclametekenen leren op het Institut Saint Luc de Verviers in Luik. In 1950 vindt een gedenkwaardi…Lees verder op Wikipedia