Boek
Nederlands

De witte kamer

In de reeks:
Genre:
Een geschorste rechercheur duikt samen met zijn nicht, die criminologie studeert, in een moordzaak waarbij het stel al snel een connectie met een aanslag op de Dam in Amsterdam ontdekt.
Titel
De witte kamer
Auteur
Samantha Stroombergen 1990-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2018
365 p.
ISBN
9789022583203 (paperback)

Besprekingen

Na een schietincident wordt rechercheur Léon Coeur gedurende het onderzoek op non-actief gesteld. Léon kan zijn werk echter niet loslaten. Op eigen houtje start hij een onderzoek naar een bizarre moord op een journalist. Met behulp van zijn nichtje Hanna ontdekt hij in deze zaak een verband met een vermoedelijke terroristische aanslag op de Dam. Ondanks zijn schorsing en strubbelingen in de relatiesfeer komt Léon steeds dichter bij de waarheid, maar dit blijkt niet zonder gevaar. Met Léon heeft de schrijfster (1990) in dit debuut de klassieke hoofdpersoon te pakken: een rechercheur die wars is van regels met een instabiele relatie en ongezonde gewoontes. Ze vergeet hem echter ook sympathieke trekjes te geven, waardoor de lezer steeds verder van hem af komt te staan. Dit in combinatie met een reeks onwaarschijnlijkheden en een vergezocht plot maakt het tot een taai geheel. Jammer, want bepaalde elementen in het verhaal en ook de schrijfstijl doen denken aan het werk van de schrijver Ad…Lees verder

Over Samantha Stroombergen

Samantha Stroombergen (10 maart 1990) is een Nederlands schrijver. Ze won in 2019 de Gouden Strop voor de beste thriller van het jaar met haar debuutroman 'De witte kamer'.

Bibliografie

Thrillers

  • 2020 - Zij die zwijgt
  • 2018 - De witte kamer

Overig

  • 1998 - Voor kinderen, door kinderen

Externe link

  • Eigen website