Boek
Engels

Maxwell's demon

Steven Hall (auteur)
Een mislukte schrijver gaat op zoek naar de geniale auteur die ooit de protégé van zijn vader was, in de hoop de hand te leggen op het manuscript van diens tweede roman.
Titel
Maxwell's demon
Auteur
Steven Hall
Taal
Engels
Uitgever
Edingburgh: Canongate, 2021
337 p. : ill.
ISBN
9781847672469 (hardback)

Besprekingen

Thomas Quinn is een mislukte schrijver en zoon van een beroemde auteur. Hij raakte vervreemd van zijn vader toen die het raadselachtige genie Andrew Black onder zijn hoede nam. Black heeft een meesterwerk geschreven en is daarna verdwenen. Jaren later ontvangt Thomas een briefje van Black, met een polaroidfoto erbij van een zwarte bol. "Wat is dit, denk je?" Thomas besluit Black – en mogelijk het manuscript van diens tweede boek - te gaan zoeken. Dan beginnen de raadselachtige gebeurtenissen: personages uit de roman van Black duiken op, hele dorpen blijken fictie, en is Imogen (de vrouw van Thomas) wel echt op studiereis naar Paaseiland? Thomas verdiept zich in allerlei theorieën, van letters en woorden in de bijbel, de heldenreis, en het natuurkundige probleem van de demon van Maxwell. Ook in de typografie wordt weergegeven hoe alles uit elkaar valt en verandert, sommige teksten worden in bladvorm afgedrukt. Aan het eind van het boek is niets meer hetzelfde. De spectaculaire plot dra…Lees verder

Over Steven Hall

CC BY 2.0 - Foto van/door walnut whippet from Hull, UK

Steven Hall (geboren in 1975 in Derbyshire) is een Brits auteur. Hij heeft enkele toneelstukken geschreven, muziekclips, conceptual art pieces en korte verhalen. Bovendien schreef hij in 2007 de roman The Raw Shark Texts (vertaald als Gehaaid).

Bibliografie

  • Stories for a Phone Book, in New Writing 13 (2005)
  • The Raw Shark Texts (Gehaaid) (2007)

Externe link

  • (en) 3:AM Interview