Boek
Nederlands

De zilverweg

Stina Jackson (auteur), Marika Otte (vertaler)
Sinds zijn zeventienjarige dochter Lina verdween bij een bushalte aan de Zilverweg in het noorden van Zweden zoekt haar vader Lelle naar sporen van haar. De desolate streek is een ideaal oord voor zonderlingen die iets te verbergen hebben. De politie heeft de zaak allang opgegeven tot er opnieuw een meisje wordt vermist. Lelle gaat tot het uiterste om de meisjes en de dader te vinden.
Onderwerp
Verdwijningen
Titel
De zilverweg
Auteur
Stina Jackson 1983-
Vertaler
Marika Otte
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Silvervägen
Uitgever
Amsterdam: De Geus, © 2019
285 p.
ISBN
9789044542028 (paperback)

Besprekingen

De zilverweg

Eerste zin. Het licht. Het prikte en brandde en trok aan hem.

Lelle is al drie jaar op zoek naar zijn zeventienjarige dochter Lina, die op een ochtend verdween bij de bushalte die vlak bij de Zilverweg in het noorden van Zweden ligt. In die desolate, bosrijke streek hebben een aantal zonderlinge mensen zich teruggetrokken: een Afghanistanveteraan, een doomsday prepper -achtige familie die met een groot wapenarsenaal het einde der tijden afwacht, en Meja, een meisje dat voor haar bipolaire moeder zorgt maar onverwacht verliefd wordt op een jongen in het bos. Lelle is Meja’s leraar. Als er opnieuw een meisje verdwijnt en ook Meja problemen krijgt, krijgt Lelles manische zoektocht naar zijn dochter een nieuwe dimensie.

De zilverweg gaat over verantwoordelijkheid en schuldgevoelens, over een vader die zijn dochter niet alleen aan de bushalte had mogen achterlaten en een dochter die niet langer moeder voor haar eigen moeder wil zijn, maar ook over lust en eenzaamheid en over een bijna mythisch bos waarin verloren zielen zich verschuil…Lees verder