Strip
Nederlands

De robot van Astra

De robot van Astra

In de reeks:
Jerom; 21
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Titel
De robot van Astra
Auteur
Studio Vandersteen
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Adhemar, 2011
28 p. : ill., zw/w.
ISBN
9789086240609 (paperback)

Besprekingen

Jerom, de krachtpatser uit 'Suske en Wiske', had van 1962 tot 1982 een eigen stripreeks waarin 95 delen verschenen; dit is een deel uit een serie herdrukken. Jerom vormt samen met tante Sidonia, professor Barabas en het jongetje Odilion een team van superhelden in dienst van de geheimzinnige organisatie Morotari. Overal ter wereld houdt het team zich bezig met het beschermen van de natuur en het vangen van allerlei soorten geboefte, waarbij Jerom de spierkracht levert, Barabas de techniek en Odilion door zijn onhandigheid voor de vrolijke noot zorgt. Het zijn doorgaans simpele, nogal ongeloofwaardige verhalen waarin het meer om de humor dan om actie of spanning draait, met stereotiepe karakters. Alleen de omslagillustratie is in kleur; de strip zelf is geheel in zwart-wit. Geschikt voor kinderen vanaf ca. 7 jaar, maar deze uitgave zal vooral oudere lezers met nostalgie aanspreken.

Over Studio Vandersteen

Studio Vandersteen is een tekenstudio die door Willy Vandersteen werd opgericht om het groeiend aantal medewerkers aan zijn stripcreaties in onder te brengen, gelegen in Heide-Kalmthout.

Geschiedenis

Al vanaf het begin van zijn carrière had Vandersteen mensen om zich heen die hem hielpen bij het uitwerken van zijn strips. Zijn vrouw hielp al mee met het inkten van zijn tekeningen.

François Joseph Herman was in 1949 een van de eerste medewerkers. Vanaf De mottenvanger verzorgde hij het inkten van de Suske en Wiske-verhalen.

In de loop der jaren volgden meer medewerkers, zoals Karel Verschuere en Karel Boumans, die onder andere meewerkten aan Suske en Wiske, De grappen van Lambik, Bessy, De Rode Ridder en Karl May.

Maar pas in 1959 richtte Vandersteen daadwerkelijk de Studio Vandersteen op. Al snel werkten er meerdere medewerkers aan de verschillende stripcreaties. Er werden nieuwe reeksen gestart, z…Lees verder op Wikipedia