Boek
Nederlands

Tot kijk!

Ook verschenen als Tot kijk, Vos en Haas

Sylvia Vanden Heede (auteur), Thé Tjong-Khing (illustrator)
+1
Tot kijk!
×
Tot kijk! Tot kijk!

Tot kijk!

Ook verschenen als Tot kijk, Vos en Haas

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Haas vindt Vos te dik. Vos moet op dieet. Daar is hij niet blij mee. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI 4, AVI M4
Titel
Tot kijk!
Ook verschenen als
Tot kijk, Vos en Haas
Auteur
Sylvia Vanden Heede
Illustrator
Thé Tjong-Khing
Taal
Nederlands
Editie
16de druk, hernieuwde uitgave 2021
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2021
142 p. : ill.
ISBN
9789401481922 (hardback)

Besprekingen

Vos moet op dieet en dat vindt hij niet leuk. Uit het ei waarop Uil zat te broeden, komt het kuiken Iek. Het wordt nog drukker bij Vos en Haas wanneer Tok de haan en Piep de hen op bezoek komen. Haas besluit om een speciaal kippenhok te ontwerpen, zodat ze allemaal in elkaars buurt kunnen wonen. Heruitgave van het boek dat in 1999 verscheen onder de titel 'Tot kijk, Vos en Haas' en later ook opgenomen werd in de verzamelbundel 'Het dikke boek van Vos en Haas' (2008). Het is het tweede boek over het succesrijke duo Vos en Haas. Alle dieren hebben hun eigen karaktereigenschappen en herkenbare zorgen. Zo vindt Haas dat Vos te dik is en heeft Piep moeite met haar uiterlijk. Het taalgebruik is eenvoudig, maar wel rijk aan grappige herhalingen en woordspelingen. Allerlei begrippen worden terloops en op een speelse manier uitgelegd. Typisch voor deze succesrijke reeks zijn de aantrekkelijke typografie, de zwierige illustraties en de humor in woord en beeld. Een uitgave die een nieuwe generat…Lees verder

Over Sylvia Vanden Heede

Sylvia Vanden Heede (Zwevegem, 25 augustus 1961) is een Vlaams kinderboekenschrijfster.

Biografie

Sylvia Vanden Heede groeide op in een groot West-Vlaams gezin. Na drie jaar moderne humaniora in Zwevegem en drie jaar sierkunsten in Brugge, studeerde ze godsdienstwetenschappen in Heverlee. Na haar studies verhuisde ze terug naar West-Vlaanderen, waar ze met haar gezin in Brugge woont.

Haar eerste boek, De spiegelplas stuurde ze in 1985 in voor de Jacob van Maerlant-debutantenprijs. Het boek eindigde als derde en werd twee jaar later gepubliceerd. Sindsdien bleef ze schrijven. Bekendheid verwierf ze vooral met haar veelbekroonde boeken over Vos en Haas, waarbij ze samenwerkt met de bekende Nederlandse illustrator Thé Tjong-Khing. Behalve voor beginnende lezers schrijft ze ook voor tieners en adolescenten. De meeste van haar boeken werden uitgegeven door Lannoo.
In de meeste boeken van Sylvia Vanden Heede sp…Lees verder op Wikipedia

Suggesties