Boek
Nederlands

Knap voor een dik meisje : het gewicht van gewicht

Tatjana Almuli (auteur)
+1
Knap voor een dik meisje : het gewicht van gewicht
×
Knap voor een dik meisje : het gewicht van gewicht Knap voor een dik meisje : het gewicht van gewicht

Knap voor een dik meisje : het gewicht van gewicht

Genre:
Tatjana Almuli (1991, ik-figuur) is al haar hele leven dik en krijgt dat van iedereen te horen. Ze vertelt over haar puberteit met pestende klasgenoten, stiekeme eetbuien en zonder vriendjes. Waargebeurd verhaal. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Knap voor een dik meisje : het gewicht van gewicht
Auteur
Tatjana Almuli 1991-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Nijgh & Van Ditmar, © 2019
190 p.
ISBN
9789038805931 (paperback)

Besprekingen

Tatjana Almuli (1991, ik-figuur) neemt in 2015 op haar 22ste deel aan het programma Obese. In tien maanden valt ze 56 kilo af. Maar het commentaar op haar uiterlijk en gewicht blijft. Inmiddels weer kilo’s zwaarder, laat ze haar stem spreken. Ze vertelt over haar jeugd, haar deelname aan het programma en het leven na Obese. Ze heeft een duidelijke boodschap: mensen blijven oordelen. Tatjana deelt in gemakkelijke woorden hoe het leven is als dikke vrouw in een land en tijd waarin slank de norm is. Voor veel mensen herkenbaar. Van een vader die haar sloeg, tot haar eetbuien, haar middelbare schooltijd en gesprekken met specialisten. Het verhaal is geschikt voor iedereen die te kampen heeft met overgewicht of interesse heeft in dit autobiografische verhaal van een vrouw die haar leven lang al kampt met haar gewicht. Inspiratiebron voor dit boek is 'Not that kind of girl' (2014)* van Lena Dunham. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Tatjana Almuli

Tatjana Almuli (Amstelveen, 27 april 1991) is een Nederlandse journaliste en schrijfster.

Biografie

Almuli's vader komt uit Brazilië en is van Servische komaf, haar moeder was van Nederlandse komaf. Almuli werd geboren in een Amstelveens ziekenhuis en groeide op op een boerderij in Uithoorn. Toen ze bijna vier jaar oud was namen haar ouders een natuurvoedingswinkel in Amstelveen over. Het gezin verhuisde in de kleine flat boven de winkel. Almuli's vader kon niet aarden in Nederland en vertrok naar het buitenland. Almuli's moeder overleed toen Almuli zestien was, waarna Almuli en haar broertje en zusje ieder in een ander pleeggezin terechtkwam.

Na de middelbare school studeerde ze Nederlandse taal & cultuur aan de Universiteit van Amsterdam.

Al haar hele leven kampt Almuli met overgewicht. Als kind kreeg ze regelmatig te horen dat ze "iets niet goed" deed en "geen gelukkig en succesvol leven" zou krijgen vanwege h…Lees verder op Wikipedia