Boek
Engels

Monstrous regiment

Terry Pratchett (auteur)

Monstrous regiment

In de reeks:
Genre:
Een kleine groep recruten, bestaande uit als jongens verklede meisjes, bepaalt de afloop van een oorlog.
Titel
Monstrous regiment
Auteur
Terry Pratchett
Taal
Engels
Uitgever
London: Corgi Books, [2021?]
473 p. : ill.
ISBN
9780552167673 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Polly gaat als jongen verkleed het leger in om haar broer te zoeken, die door de vijand gevangen is genomen. Zij komt in een kleine legereenheid terecht en gaat op weg naar het front. De vijand zit verschanst in een onneembare stad, maar Polly's groep dringt de stad binnen verkleed als wasvrouwen. Geleidelijk wordt duidelijk dat alle leden van haar eenheid verklede vrouwen zijn. Uiteindelijk wordt de stad ingenomen en worden de vrouwen erkend als volwaardige soldaten. Terry Pratchett is vooral bekend om zijn humoristische fantasyverhalen, en ook dit boek voldoet weer aan alle eisen: er komen trollen, vampiers en andere vreemde wezens in voor die in dwaze situaties verzeild raken. De schrijfstijl is prettig en vlot leesbaar, met veel dialogen. Voor de fans van Pratchett en voor andere liefhebbers van fantasy-boeken de moeite waard. Pocket met bijna duidelijke druk en smalle marges.

Over Terry Pratchett

CC BY 2.0 - Foto van/door Credit: http://www.acumenimages.com. Uploaded to Flickr by The Health Hotel.

Terry Pratchett (Beaconsfield, 28 april 1948 – Broad Chalke, 12 maart 2015) was een Engelse schrijver van humoristische fantasy-boeken waarvan vele zich op de Schijfwereld (Engels: Discworld) afspelen.

Levensloop

Pratchett las als kind al veel bij de openbare bibliotheek. Het op dertienjarige leeftijd schrijven van een kort verhaal (The Hades business) voor de schoolkrant vormde zijn kennismaking met het vak van auteur. Toen hij vijftien was werd het verhaal commercieel gepubliceerd. Hij ging van school af toen hij zeventien was en deed een staatsexamen in de journalistiek. Zijn eerste boek The Carpet People verscheen in 1971, maar was al veel eerder geschreven. Twee boeken volgden: De donkere kant van de zon (1976) en Strata (1981). Terry was eerder al gestopt met de journalistiek en had inmiddels een functie als woordvoerder voor het Britse nationale energiebedrijf. Dat maakte hem, kort voor het in…Lees verder op Wikipedia

Suggesties