Strip
Nederlands

Chick Bill. integraal 11

Tibet (illustrator), André-Paul Duchateau (scenarist)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Elfde integraal bomvol stripverhalen. Deze uitgave bundelt de komische westernavonturen De Kale-mannen-tikker, De Dubbelziende Helderziende, Bittere Wraak, Het Rode Konvooi, De Twee Gezichten van Kid Ordinn en De Verloofde van Kid Ordinn. De Twee Gezichten van Kid Ordinn is de opnieuw getekende en uitgebreide versie van een ouder verhaal. Opnieuw zes gebundelde verhalen!
Bevat
De kale-mannen-tikker
De dubbelziende helderziende
Bittere wraak
Het rode konvooi
De twee gezichten van Kid Ordinn
De verloofde van Kid Ordinn
Titel
Chick Bill. integraal 11
Illustrator
Tibet 1931-2010
Scenarist
André-Paul Duchateau
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Uitgever
Zedelgem: Saga Uitgaven, 2021
270 p. : ill.
ISBN
9789085526759 (hardback)

Over Tibet

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door believed to be User:zewan

Gilbert Gascard (Marseille, 29 oktober 1931 - Roquebrune-sur-Argens, 3 januari 2010), beter bekend als Tibet, was een Frans striptekenaar. Hij is vooral bekend geworden door de detectiveverhalen rondom de journalist Rik Ringers (in het Franse origineel Ric Hochet) en de humoristische westernstrip Chick Bill waarvoor hij ook de scenario's schreef.

Biografie

Gascard woonde sinds zijn vierde levensjaar in België. Hij begon zijn tekenloopbaan bij de Disneystudio's in Brussel, waar hij André-Paul Duchâteau leerde kennen en met wie hij later meermaals samenwerkte. Vanaf 1949 publiceerde hij tekeningen in kleinere tijdschriften en in 1951 begon hij voor het weekblad Kuifje als illustrator. Zijn eerste korte verhalen werden daar vanaf 1952 ingezet. De humorvolle westernserie Chick Bill werd vanaf 1953 in 70 banden uitgegeven. Van Ric Hochet verschenen in het begin maar weinig korte verhalen, maar …Lees verder op Wikipedia

Suggesties