Boek
Nederlands

Dutch Mountain Trail en de seven summits

Toon Hezemans (auteur), Thijs Horbach (auteur)
+1
Dutch Mountain Trail en de seven summits
×
Dutch Mountain Trail en de seven summits Dutch Mountain Trail en de seven summits

Dutch Mountain Trail en de seven summits

Beschrijving van een ruim 100 km lange wandeltocht door Nederland die de zeven hoogste bergtoppen met elkaar verbindt, met daarnaast korte rondwandelingen naar de top van de zeven bergen.
Titel
Dutch Mountain Trail en de seven summits / idee en route, tekst en foto's Toon Hezemans & Thijs Horbach
Auteur
Toon Hezemans Thijs Horbach
Taal
Nederlands
Uitgever
[Nederland]: Stichting Moving Mountains, 2021
87 p. : ill.
ISBN
9789090336695 (paperback)

Besprekingen

Gids bij een nieuwe wandelroute in Zuid-Limburg. Nu de Alpen en andere berggebieden door corona niet meer zo vanzelfsprekend te bereiken zijn, hebben de makers van deze gids een route met de zeven hoogste toppen in eigen land samengesteld. Seven Summits, worden die genoemd, met een knipoog naar de verzameling van de hoogste toppen van ieder continent. De toproutes zijn verbonden met een Langeafstandspad van 101 km tussen station Eygelshoven en station Maastricht. Om het gevoel van bergwandelen te behouden zijn daarbij de steile hellingen niet uit de weg gegaan. Al met al dus een pittige wandeltocht voor Nederlandse begrippen. Het gidsje op zakformaat is mooi en kleurrijk opgemaakt, met foto’s, achtergrondinformatie, duidelijke beschrijvingen, deelkaartjes en een overzichtskaart. De wandelroute is opgedeeld in 4 dagen van ca. 25 km, maar is goed naar eigen voorkeur in te delen. Daarna volgen de zeven afzonderlijke toproutes (startend vanaf de doorgaande wandelroute), ook met eigen deel…Lees verder

Over Toon Hezemans

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Tejo Haas, pseudoniem van Toon Hezemans (Heerlen, 5 juni 1967) is een Nederlandse cartoonist en stripauteur. In (2007) sloot hij zich aan bij de Geleenstraat Cowboys.

Opleiding

Hezemans studeerde aan de docentenopleiding van de Stadsacademie Maastricht (Tehatex, 1987). Hij volgde de opleiding Nieuwe Media in Heerlen (1989) en volgde de postacademische opleiding Portret aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht (1999).

Cartoons

In 1975 tekent Hezemans zijn eerste cartoons onder het pseudoniem Tejo Haas. Vanaf 1992 verschijnen zijn cartoons in diverse bladen en kranten. In 1994 verscheen zijn eerste wekelijkse cartoon onder de kop Toonaangevend. Daarna tekende hij onder meer voor de VPRO-gids (1998), het Limburgs Dagblad (Tejo Haas, 1999/2000), OthO-info, Trompetter, Berggids, Hoogtelijn, Uitleg en verschillende bedrijfsbladen. In 1997 won hij een ontwerpwe…Lees verder op Wikipedia