Boek
Nederlands

Hier loop ik dan : het mooiste uit de Nederlandse wandelliteratuur

Wim Huijser (samensteller)

Hier loop ik dan : het mooiste uit de Nederlandse wandelliteratuur

In de reeks:
Rainbow; 1405
Genre:
Bundel verhalen en fragmenten uit romans van een groot aantal Nederlandse auteurs vanaf de 19e eeuw tot heden over wandelen, ingedeeld per provincie.
Onderwerp
Wandelen
Titel
Hier loop ik dan : het mooiste uit de Nederlandse wandelliteratuur / samengesteld en ingeleid door Wim Huijser
Samensteller
Wim Huijser
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Rainbow, 2021
491 p.
ISBN
9789041714107 (paperback)

Besprekingen

Een bloemlezing van verhalen en fragmenten uit romans, waarin zo’n 90 Nederlandse auteurs schrijven over wandelen, onder wie Carry van Bruggen, Remco Campert, Simon Carmiggelt, W.F. Hermans, Joyce Roodnat, Jan Siebelink, Jan Wolkers. Zo lijkt het wel alsof alle bekende Nederlandse schrijvers over wandelen hebben geschreven. Het bevat ook bijdragen uit de 19e eeuw, o.a. van Jacob van Lennep uit 1823, van Jacobus Craandijk uit 1876 en van Louis Couperus uit 1890, en meest recent is een fragment van Marente de Moor uit 2020. De inhoud is verdeeld over alle provincies, met een extra hoofdstuk voor de Veluwe. Als lezer kies je misschien eerst voor de verhalen uit je eigen provincie, maar plezier in het wandelen straalt er in alle fragmenten vanaf. Samensteller en auteur Wim Huyser (1960), schrijft zelf ook over wandelen en legt in zijn inleiding uit hoezeer wandelen van alle tijden is. Alle verhalen en fragmenten zijn mooi en goed geschreven. Ze nodigen uit om naar buiten te gaan. Een prac…Lees verder

Over Wim Huijser

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Marianne Huijser

Wim Huijser (Ridderkerk, 9 september 1960) is een Nederlandse schrijver/publicist en biograaf van de schrijver C. Buddingh' (1918-1985).

Loopbaan

Wim Huijser is schrijver en samensteller van ruim vijftig boeken over het bladenvak, psychologie, kunst, geschiedenis, literatuur en landschap en medewerker van verschillende publiekstijdschriften. Over de Nederlandse schrijver C. Buddingh' publiceerde hij een aantal deelstudies, waaronder C. Buddingh’ – mens in de tijd (2001) en Kastjes kijken; over het beeldend werk van C. Buddingh’ (2012). Daarnaast was hij bezorger van Alle gorgelrijmen (2003) en de verzamelde gedichten: Buddingh’ gebundeld (2010). Dichter bij Dordt. Biografie van C. Buddingh’ (2015) werd in 2015 genomineerd voor de ECI Literatuurprijs.

De laatste jaren schrijft hij vooral over wandelen en ontwikkelingen in het Nederlandse cultuurlandschap. Genomineerd voor de Jan Wolkers Prij…Lees verder op Wikipedia