Expo's

Kleine tentoonstellingen en presentaties

Expo Fixatief

Foto-expo: Dagboeken van de Brugse Poort - Over mensen achter gevels

De Krook - 2de verdieping

4 maart - 29 april 2023

Fixatief is het woord- en beeldcollectief van Bij De Vieze gasten in de Brugse Poort.  De fotografen van Fixatief kozen elk één iemand uit de buurt uit die ze vooraf niet kenden, om hen een jaar lang in hun thuisomgeving te volgen en te fotograferen.

Maak kennis met een gepensioneerde letterzetter, een Congolese danser, een Turkse vrouw die veel van planten afweet, de dochter van Somalische restaurantuitbaters en de gerante van de wasserette.

Het project wordt ondersteund door fotograaf Yann Bertrand en projectbegeleider Michèle Verbruggen.

Expo Rosalie Fiems

Foto-expo: De stad, onder andere

 De Krook - agora

3 mei 2023 – 1 juni 2023

‘De stad, onder andere’ is een expo van illustrator Loes De Gendt en verhalenverteller Rosaline Fiems.
Sinds de lockdowns gaan Rosaline en Loes samen op wandel in Gent. Uit noodzaak, want wandelen was één van de enige dingen die ze samen konden doen, maar ook uit nieuwsgierigheid, om te zien hoe anders alles was. Langzaam werd duidelijk dat de stad van decor naar een hoofdrolspeler was getransformeerd. Heel spontaan volgden teksten en tekeningen om vast te leggen wat hen was bijgebleven tijdens de wandelingen. De lockdowns zijn intussen voorbij, maar Loes en Rosaline zijn de stad blijven observeren. Alle indrukken die ze onderweg verzamelden zijn gebundeld in korte portretten die je de hele maand mei kan bekijken in De Krook. Doorheen het gebouw vind je tekst en beeld over herkenbare dagelijkse taferelen. Zo ontstaat in ‘De stad, onder andere’ een beeldverhaal over Gent, waarin het vooral de kleine dingen zijn die de dagen kleuren.

Deze expo bestaat uit twee delen. In het weekend van 5 t.e.m. 7 mei ontdek je aanvullend werk in galerie Kunstwerkkunst.