DVD
Anglais
In Londen in 1956 lanceert de BBC een nieuwsshow getiteld 'The hour', gemaakt door drie onderling zeer verschillende journalisten die betrokken raken bij een moordzaak.
Titre
The hour. [Serie 1] / written and created by Abi Morgan
Scénariste
Abi Morgan
Directeur
Coky Giedroyc Harry Bradbeer Jamie Payne
Compositeur
Daniel Giorgetti Kevin Sargent
Acteur
Romola Garai Dominic West Ben Whishaw
Langue
Anglais
Éditeur
Just Bridge, 2012
2 dvd-video's
Durée
300 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands BBC productie
EAN
8717344747707

Commentaires

Britse BBC-televisieserie uit 2011 van o.a. Coky Giedrov, met Romola Garai, Dominic West, Ben Whishaw, Anna Chancellor e.a. In Londen in de jaren vijftig van de 20e eeuw lanceert de BBC een nieuwsshow getiteld 'The hour', een tv-programma zoals we nu een actualiteitenrubriek zouden noemen. De succesformule bestaat uit drie onderling zeer verschillende journalisten. De mysterieuze en gedreven producente Bel Rowley, hartstochtelijk en briljant verslaggever Freddie Lyon en de charmante presentator Hector Madden. Als Freddie aan de slag gaat met een belangwekkend maar controversieel verhaal, valt het drietal ten prooi aan een ongekend heftige storm van politiek, ambitie, liefde en zelfs moord. De serie wordt wel vergeleken met de Amerikaanse serie Mad Men die zich in de jaren zestig reclamewereld in New York afspeelt. Er zijn echter wel veel verschillen alleen al door het verschil in budget. Toch is de aankleding van deze Britse serie een lust voor het oog, met veel authentieke elementen …Lire la suite

À propos de Abi Morgan

Abi Morgan, née en 1968 est une scénariste et dramaturge britannique.

Biographie

Filmographie

  • 2004 : Sex Traffic, téléfilm
  • 2006 : Tsunami : Les Jours d'après de Bharat Nalluri, téléfilm
  • 2008 : White Girl de Hettie Macdonald, téléfilm
  • 2011 : La Dame de fer de Phyllida Lloyd
  • 2011 : Shame de Steve McQueen
  • 2011-2012 : The Hour
  • 2012 : Birdsong, mini-série
  • 2013 : The Invisible Woman de Ralph Fiennes
  • 2015 : River, série télévisée

Pièces de théâtre

  • 1997 : Skinned
  • 1998 : Sleeping Aroundco-écrit avec Mark Ravenhill, Stephen Greenhorn et Hilary Fannin
  • 1999 : Fast Food
  • 2000 Sple…En lire plus sur Wikipedia