Livre
Néerlandais

Lokroep

Amanda Hocking (auteur), Karien Gommers (traducteur)

Lokroep

Amanda Hocking (auteur), Karien Gommers (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Drie mysterieuze meisjes nodigen Gemma uit voor een strandfeestje. Wanneer Gemma de volgende dag ontwaakt, beseft ze dat er iets veranderd is. Ze is sterker, sneller en mooier dan ooit. Maar haar nieuwe krachten komen met een gruwelijke prijs.
Sujet
Meerminnen
Titre
Lokroep
Auteur
Amanda Hocking
Traducteur
Karien Gommers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Wake
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2012
269 p.
ISBN
9789021807379 (paperback)

Commentaires

E-booksucces Amanda Hocking houdt van mythen en legendes. In haar voorgaande werk – knap in eigen beheer uitgebracht via Amazon – speelden vampieren en trollen al de hoofdrol. In de, nu bij een uitgever uitgebrachte, ‘Watersong’-serie duikt ze in de wereld van de zeemeermin. Voor velen wellicht het meest geassocieerd met Disney’s De kleine zeemeermin, maar het mythische wezen vindt desondanks zijn oorsprong al in Homerus’ Odyssee. In ieder geval een heerlijke mal om eens een moderne vorm aan te geven.
Het verhaal van Lokroep is simpel: Gemma, zestien jaar en beeldschoon, raakt in de ban van drie bovennatuurlijke meisjes. Op een avond wordt ze verleid tot participatie in een vreemd ritueel en ondergaat een grote verandering. Gemma moet nu kiezen tussen haar nieuwe bondgenoten of haar familie. Hocking levert hier wederom een bildungsroman met een paranormale twist.
Uiteindelijk is de ‘Watersong’-serie eenvoudigweg één van een barrage aan young adult fanta…Lire la suite
In het badplaatsje Capri leidt Gemma (16) een zorgeloos leven. Zwemmen is haar lust en haar leven, het liefst zwemt ze elke dag onder de sterren. Wanneer ze verkering krijgt met haar knappe buurjongen, is Gemma’s leventje compleet. Tot er drie bloedmooie, mysterieuze meisjes arriveren in de stad. Zij tonen veel interesse in Gemma en haar zwemtalent en willen haar vriendin worden. Na een nacht met de drie meisjes wordt Gemma verward wakker op het strand. Gemma ziet zichzelf veranderen: ze wordt steeds mooier en de zee lokt haar nog meer dan anders. Harper (18) neemt de zorg voor haar zusje op zich en wil koste wat kost uitvinden wat er met haar aan de hand is. Eerste deel in de serie 'Watersong'. De auteur heeft een prettige, kabbelende manier van vertellen, waardoor het verhaal lekker wegleest en er ogenschijnlijk weinig gebeurt. Gemma en Harper worden afwisselend gevolgd, de beschermende en ingehouden Harper is daarbij veruit het interessantste personage. Een prettig leesbare young a…Lire la suite

À propos de Amanda Hocking

Amanda Hocking, née le 12 juillet 1984, est une romancière américaine vivant à Austin dans le Minnesota.

Grâce au succès fulgurant de ses romances paranormales, publiées uniquement en ligne, elle est devenue millionnaire en quelques mois,,.

Avant d'être publiée en France, elle était déjà encensée par la presse en ligne française.

Biographie

Amanda Hocking est une auteur de romances paranormales née le 12 juillet 1984 à Austin dans le Minnesota. Elle est fille unique et a grandi dans une famille pauvre. Très proche de sa grand-mère, elles se sont beaucoup racontées d’histoires en grandissant. A sept ans, Amanda Hocking lisait déjà Stephen King et Jane Austen. Ses…En lire plus sur Wikipedia