Livre
Néerlandais

Bericht vanaf de plank : autobiografie van een boek

Andrea Kerbaker (auteur)

Bericht vanaf de plank : autobiografie van een boek

Een Engelstalige roman uit circa 1935 bericht vanaf de boekenplank over zijn levensloop.
Sujet
Boekcultuur
Titre
Bericht vanaf de plank : autobiografie van een boek
Auteur
Andrea Kerbaker
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Diecimila
Éditeur
Amsterdam: Mouria, 2004
94 p.
ISBN
90-458-5011-7

Commentaires

Licht absurdistisch verhaal van de Italiaanse schrijver Kerbaker [1960] die eerder een roman en een verhalenbundel in het Italiaans schreef, en zelf een fervent boekenverzamelaar is. In dit verhaal vertelt een Engelstalige roman uit de jaren '30 en '40 van de twintigste eeuw zijn autobiografie. Hij bericht vanaf de boekenplank over zijn levensloop. Hij krijgt in zestig jaar tijd vier eigenaren, te beginnen bij nummer Een. Deze man koopt hem nieuw als eerste druk, in een boekhandel. Via nummer Twee en Drie komt hij terecht in een antiquariaat en dreigt bij het oud papier te eindigen. Net op tijd wordt hij gered door nummer Vier. De roman vertelt niet alleen over de hebbelijkheden van zijn eigenaren en het tijdperk waarin zij leven, maar hij converseert ook met zijn collega-boeken. Het boek heeft een ziel, menselijke eigenschappen en gevoelens. De auteur heeft zijn liefde voor het boek in dit werkje willen tonen. Een onalledaags, soms grappig, verhaal voor bibliofielen. Gebonden; 12,5 x…Lire la suite

À propos de Andrea Kerbaker

Andrea Kerbaker est un écrivain italien né à Milan en 1960.

Biographie

Ses œuvres, fictions comme essais, ont été traduites dans de nombreuses langues.

Diplômé ès lettres à Milan, il travaille vingt ans comme communicant dans l’industrie privée, essentiellement dans l’organisation culturelle.

Parmi ses initiatives, les concerts au Colisée de Rome durant la mandature de Walter Veltroni et les lectures de La Divine Comédie de Dante par Vittorio Sermonti dans l’église Santa Maria delle Grazie de Milan.

Il enseigne les institutions culturelles et politiques à l’Université catholique de Milan, travaille au Corriere della Sera et au supplément du dimanche d’Il Sole 24 Ore.

Depuis l'âge de dix-sept ans, il collectionne les livres : il en possède environ 30 000, dont une grande partie se trouve à la Maison du livre de Milan, où il a son cabinet de travail.

En lire plus sur Wikipedia