Livre
Néerlandais
Een jonge vrouw ontdekt via een brief van een vreemdeling dat haar familie niet is wat het lijkt en gaat op zoek naar de waarheid.
Titre
De geheime brief
Auteur
Barbara Taylor Bradford
Traducteur
Els Van Son
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Letter from a stranger
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2012
414 p.
ISBN
9789021807102 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

Barbara Taylor Bradford is geen onbekende. De geheime brief is haar 27ste boek en het verhaal is simpel. Justine, een zelfbewuste en onafhankelijke vrouw, past op het familiehuis in Connecticut. Op een dag vindt ze tussen de post een brief gericht aan haar moeder. De inhoud zet haar wereld op stelten. Haar grootmoeder Gabri, die ze dood waande, blijkt nog te leven. Op basis van schaarse aanwijzingen start ze haar zoektocht in Istanbul en toevallig ontmoet ze daar haar ‘omi’, die haar na lang aandringen de geheime familiegeschiedenis ontluistert. Tussendoor vindt Justine ook nog de liefde van haar leven.
De flap van dit boek belooft veel. Een jonge, schone deerne hurkt op de grond. Ze houdt haar hoofd schroom halvelings naar achter gekeerd. Haar paarse jurk vormt een beschermende cirkel rondom haar. De achterflap voorspelt een spannende intrige. Jammer genoeg dekt de verpakking de lading niet. Het boek leest erg stroef. Het bulkt van de herhalingen. Om de haverklap verneem…Lire la suite
Als documentairemaakster Justine Nolan (32) in New York de post verzorgt van haar moeder die op zakenreis is, ziet ze een brief waaruit blijkt dat haar dood gewaande oma nog leeft. Haar moeder heeft haar en haar tweelingbroer jaren geleden verteld dat oma bij een vliegramp was omgekomen. Geschokt licht ze haar broer in en besluit naar Istanboel te gaan, waar hun geliefde oma mogelijk woont; ze combineert dat met het maken van een documentaire over de stad. Ze heeft weinig succes met zoeken, tot ze in een tuin een vrouw ziet die veel op haar oma lijkt. De ex-journaliste uit Leeds schreef sinds 1979 in de VS veel romantisch-historische romans die vaak in Yorkshire spelen, bestsellers zijn en soms verfilmd werden voor de televisie. Deze boeiende, goed vertaalde 26e is vlotgeschreven en heeft een uitstekende plot, waarin zowel oorlogservaringen als enige romantiek goed zijn verwerkt. Normale druk.

À propos de Barbara Taylor Bradford

Barbara Taylor Bradford, née Barbara Taylor le 10 mai 1933 près de Leeds en Angleterre, vivant aux États-Unis d'Amérique, est un écrivain, auteur de fictions vendues à des millions d'exemplaires dans de nombreux pays, Elle signe également quelques ouvrages de décoration et des livres à caractère religieux à destination des enfants non traduits.

Biographie

Enfant unique de Frida et Winston Taylor, elle commence à écrire tôt : à l'âge de 10 ans, elle vend sa première histoire à un journal pour enfants.

Secrétaire, puis journaliste au Yorkshire Evening Post à 18 ans, elle tient, 2 ans plus tard, une chronique de décoration dans le magazine londonien Woman's Own. Elle publie plusieurs ouvrages sur la mode et la décoration d'intérieur,.

Elle habite New York depuis…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions