Livre
Néerlandais

Bas Van Lier (auteur)

Dans la série:
* Een gids en leesboek over onbekende en verrassende plekken in Amsterdam * Met idyllische locaties voor zomergenot * Bijzondere hotspots, gekke musea en bruisende broedplaatsen Bas van Lier (1961) is journalist, schrijver van bedrijfsgeschiedenissen en andere opdrachtpublicaties en auteur van non-fictie voor kinderen. Bij Uitgeverij THOTH publiceerde hij eerder een biografie van zijn grootvader:
Titre
Bas Van Lier
Langue
Néerlandais
Édition
2de, bijgewerkte druk
Éditeur
Bussum: Thoth, 2015
230 p. : ill.
ISBN
9789068686777 (paperback)

Commentaires

Honderdelf bezienswaardigheden in Amsterdam. Wie denkt dat de opsomming een zielloos lijstje van voor de hand liggende attracties bevat, zal verrast zijn. Niet dat het bekende gemeden wordt, maar het gaat vooral om de minder bekende en ronduit onbekende plekken. En die plekken zijn heel divers: verrassende horeca, culturele initiatieven, gebouwen, musea, parkjes, markten, bibliotheken, winkels en kunstwerken. Een melange van oud en nieuw met onder andere: begraafplaatsje Huis te Vraag, museum Het Schip (Amsterdamse school), de NDSM-werf, Imagine IC (een expocentrum in Zuidoost), nieuwe horeca in de markthallen en de voormalige tramremise De Hallen en de Hortus van de VU. Iedere bezienswaardigheid heeft een goede omschrijving van één pagina en is geïllustreerd met een sfeervolle foto. Interessant voor zowel de geboren Amsterdammer als de regelmatige bezoeker van de stad.

Suggestions