Livre
Néerlandais
De FBI denkt een seriemoordenaar te pakken te hebben die eenmaal per jaar toesloeg; maar een FBI-agente overtuigt haar voorgangster Quinn ervan dat dit niet het geval is.
Titre
Route 66 killer
Auteur
Becky Masterman
Traducteur
Dieuwke Van der Veen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Rage against the dying
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2012
317 p.
ISBN
9789024553273 (paperback)

Commentaires

Bijna zestiger en ex-FBI-agente Quinn leeft met het trauma dat haar jongere collega Jessica in een undercoveroperatie (op haar aanraden) het slachtoffer van een seriemoordenaar is geworden die maar eenmaal per jaar toesloeg. Nu er weer een lijk aangetroffen wordt, is er ook een vermoedelijke dader die bekent. Quinn voelt intuïtief aan dat hij een copycat is en de echte dader nog vrij rondloopt. Quinns opvolgster bij de FBI Laura Coleman verdwijnt en met de hulp van een ex-collega en een bevriende profiler-psycholoog gaat ze op zoek, maar een confrontatie met nog een andere moordenaar loopt faliekant af en Quinns positie komt in het gedrang. De vader van Coleman doodt de verdachte en dan begint alles opnieuw. Hopelijk komen er, na dit goede debuut van een Amerikaanse, nog thrillers met dit onvergetelijke hoofdpersonage. Ook de nevenfiguren zijn overtuigend en hoewel het verhaal niet bijster origineel is, zijn er genoeg onverwachte gebeurtenissen om de spanning hoog te houden en te leid…Lire la suite

À propos de Becky Masterman

Becky Masterman, née en 1951 en Floride, aux États-Unis, est une femme de lettres américaine, auteure de roman policier.

Biographie

Elle amorce une carrière dans le milieu théâtral, puis devient éditrice de publications médicales et juridiques. Elle fait ensuite des études à la Florida Atlantic University et obtient un diplôme en écriture créative.

En 2013, elle publie son premier roman, Rage blanche (Rage Against the Dying). C'est le premier volume d'une série consacrée à Brigid Quinn, un ancien agent du FBI qui chassait les prédateurs sexuels, en retraite à Tucson. Avec ce roman, elle est finaliste de sept prix littéraires, dont le prix Edgar-Allan-Poe 2014 du meilleur premier roman.

Œuvre

Série Brigid Quinn