Livre
Néerlandais

Een opa om nooit te vergeten

Bette Westera (auteur), Harmen Van Straaten (dessinateur)

Een opa om nooit te vergeten

Bette Westera (auteur), Harmen Van Straaten (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Terwijl hij wacht op de begrafenis van opa, denkt Joost terug aan de fijne dingen die ze samen deden. Prentenboek met grote, sfeervolle tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Dood, Grootouders
Titre
Een opa om nooit te vergeten
Auteur
Bette Westera
Dessinateur
Harmen Van Straaten 1958-
Langue
Néerlandais
Éditeur
Baarn: De Fontein, 2010 | Autres éditions
32 p. : ill.
ISBN
9789026127816 (hardback)

Commentaires

Opa is overleden; terwijl ze wachten op de begrafenis, denken Joost en zijn moeder terug aan hoe het was toen hij nog leefde. Hoe Joost en opa cowboy speelden met opa als paard, hoe ze een piratenschip bouwden, hoe opa zijn kleinzoon leerde fietsen en hoe fijn het was als Joost mocht komen logeren. Dit zijn dierbare herinneringen waarin opa blijft voortbestaan. En om die herinnering tastbaar te maken geeft mama haar zoontje de grote zakdoek van opa en zegt hem er een knoop in te leggen. Dat deed opa ook als hij iets niet mocht vergeten. Tekst en illustraties (in waterverf, krijt en inkt) vormen een prachtige eenheid. De tekeningen, in overwegend weemoedige tinten grijs en sepia, zijn soms meer dan paginagroot. De grote zakdoek van opa is letterlijk de rode draad door het verhaal. De tekst staat in een een vette letter meestal onderaan de pagina. Vanaf ca. 4 jaar. Heraanbieding van het boek, nu als Fundel. Dit interactieve prentenboek bevat een chip met een aantal leuke en stimulerende…Lire la suite

Een opa om nooit te vergeten

De opa van Joost is gestorven. De kist met zijn dode lichaam staat in de voorkamer. Wanneer Joost naar de kist kijkt, staan zijn ogen vol tranen. Mama ziet het en geeft Joost de rode zakdoek van opa. De rode zakdoek roept een boel herinneringen op. Opa speelde er kiekeboe mee toen Joost als baby in zijn box stond en Joost zat met een rode halsdoek op opa's rug toen ze cowboy speelden. Hij weet nog hoe opa een piratenschip bouwde met echte zeilen en een rode vlag. Ze namen zelfs papa gevangen. Toen ze geen hut mochten bouwen van mama liepen ze zelfs weg en kwamen pas thuis toen het al donker was. Opa leerde hem fietsen en wanneer hij bij opa wilde logeren belde hij van tevoren en zorgde opa voor muisjes, koekjes, friet en aardbeienijs. Opa legde dan een knoop in zijn rode zakdoek en vergat het nooit. Joost wil nog duizend dingen vragen aan opa. Is het donker in de kist? Doet het pijn om dood te gaan? Gelukkig heeft hij de rode zakdoek ... en hij legt er een knoop in.
Prachtig pre…Lire la suite

Suggestions