Livre
Néerlandais

Overlevers

Chris Weitz (auteur), Anne-Marieke Buijs (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Alle jonge kinderen en volwassenen zijn overleden aan een genetisch virus. Jeff en zijn clan zijn veilig tot hun achttiende, mits ze de rivaliserende clans overleven. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Overlevers
Auteur
Chris Weitz
Traducteur
Anne-Marieke Buijs
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The young world I
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2014
324 p.
ISBN
9789021807836 (paperback)

Commentaires

Twee jaar geleden is de wereld getroffen door een ziekte die invloed heeft op hormoonbindende proteïnen die het lichaam produceert in de pubertijd. Alle kinderen en volwassenen zijn overleden, maar tieners leven nog wel. Jeff en Donna zijn leden van een stam in een New Yorkse wijk. Zij moeten overleven zonder volwassenen, elektra, water en internet. Hun voorraad eten en eigen geteelde groente raakt op. Brainbox, een superslimme jongen, zoekt de bron van de epidemie. Enkele jongeren, waaronder Jeff en Donna, helpen zoeken. Wat volgt, is een tocht vol gevaren door het netwerkloze New York met gevechten tegen rivaliserende en bewapende stammen. Het ik-perspectief wisselt per hoofdstuk tussen Jeff en Donna, die twijfelen over hun gevoelens voor elkaar. Prima vertaling met taalgebruik dat heel goed bij de doelgroep past. Dit debuut van een filmproducer/regisseur (o.a. 'The Golden Compass') staat vol verwijzingen naar bekende films. Het verhaal maakt duidelijk hoe afhankelijk jongeren tegen…Lire la suite

À propos de Chris Weitz

CC BY-SA 2.0 - Image by

Chris Weitz est un acteur, producteur, réalisateur et scénariste américain, né le 30 novembre 1969 à New York, New York (États-Unis). Il est aussi le frère de Paul Weitz, qui est lui aussi acteur, producteur, réalisateur et scénariste.

Biographie

Il est le fils de l'actrice Susan Kohner.

Filmographie

comme réalisateur

  • 1999 : American Pie
  • 2001 : Les Pieds sur terre (Down to Earth)
  • 2002 : Pour un garçon (About a Boy)
  • 2004 : Cracking Up (série télévisée)
  • 2007 : À la croisée des mondes : La Boussole d'or (The Golden Compass)
  • 2009 : Twilight, chapitre II : Tentation (The Twilight Saga: New Moon…En lire plus sur Wikipedia