Livre
Néerlandais

Heeft een trein een stuur? : 50 vragen van kinderen over treinen

Christa Carbo (auteur), Irene Goede (dessinateur)

Heeft een trein een stuur? : 50 vragen van kinderen over treinen

Public cible:
9-11 ans et plus
Kinderen stellen vijftig vragen over de trein. Vragen als 'Hoe oud wordt een trein?' en 'Waarom rijdt een trein op rails?' worden beantwoord. Met grappige tekeningen in geel en zwart. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Treinen
Titre
Heeft een trein een stuur? : 50 vragen van kinderen over treinen
Auteur
Christa Carbo
Dessinateur
Irene Goede
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2012
99 p. : ill.
ISBN
9789025751708 (paperback)

Commentaires

Waar zit de motor van de trein? Hoe werd vroeger een stoomtrein op de rails gezet? Hebben prinsessen ook treinen? Waarom hoef je in de trein geen gordel om? Dit soort vragen stelden kinderen over de trein. De auteur ging op zoek naar de antwoorden en riep daarbij de hulp in van machinisten, conducteurs, technici en andere (trein)deskundigen. In totaal worden vijfig vragen op heldere wijze beantwoord. De wat meer technische vragen zijn wellicht voor sommige kinderen wat moeilijker te begrijpen, maar die zijn in de minderheid. Juist door de op het eerste oog soms gekke, maar erg logische vragen kan iedereen er wat van leren. Het principe werd eerder toegepast in vergelijkbare uitgaven over de politie, de Europese Unie, de koningin en het (ontstaan van) leven. De uitgaven zijn door verschillende auteurs samengesteld. Voor elke vraag en het bijbehorende antwoord zijn twee pagina's beschikbaar. De tekst is verdeeld in alinea's, zonder gebruikmaking van witregels. De steunkleur geel is zowe…Lire la suite

Heeft een trein een stuur?

Dit boek geeft antwoorden op vijftig vragen die door kinderen gesteld werden over treinen. Omdat de meeste volwassenen de antwoorden ook niet kennen, werden ze uitvoerig op papier gezet. De auteur heeft zich heel goed inhoudelijk geïnformeerd en heeft de antwoorden op een duidelijke manier onderbouwd. Het boek bevat veel achtergrondkennis die ouders kunnen meegeven aan hun kinderen, maar de lange puur informatieve antwoorden zijn niet echt aantrekkelijk voor negenjarigen om te lezen. Alleen kinderen met echt een obsessie voor treinen zullen zich er misschien kunnen doorworstelen. Bovendien valt het boek vaak in herhaling. Soms krijg je de indruk dat het boek door verschillende auteurs geschreven is en dat het nadien niet kritisch nagelezen werd. Indien er gewerkt zou worden met verwijzingen naar eerdere vragen zou er veel meer to the point geantwoord kunnen worden. Op die manier zou ook de stereotiepe bladschikking doorbroken wordt.
Elke vraag wordt beantwoord op een dubbele pag…Lire la suite

Suggestions