DVD
Anglais

Mortal engines

Christian Rivers (directeur), Philip Reeve (antécédent bibliographique), Tom Holkenborg (compositeur)
Door een catastrofale gebeurtenis is de beschaving verwoest. Grote steden zwerven op rupsbanden over de aarde. Als Tom (15) getuige is van een moordaanslag, wordt hij Londen uitgegooid. Samen met Hester gaat hij de strijd aan tegen onrecht. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Mortal engines
Directeur
Christian Rivers
Antécédent bibliographique
Philip Reeve
Compositeur
Tom Holkenborg
Acteur
Hera Hilmar Robert Sheehan Hugo Weaving
Langue
Anglais
Éditeur
Universal Studios, © 2019
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2018
Durée
ca. 123 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Engels voor slechthorenden, Nederlands, Frans, Deens, Noors, Fins, Zweeds
EAN
5053083163853

Commentaires

De sciencefictionfilm ‘Mortal engines’ is het regiedebuut van Christian Rivers, gebaseerd op het eerste deel* van de serie ‘Levende steden’ van Philip Reeve. Aan het begin van de 21e eeuw werd de aarde verwoest door een kernoorlog. Zo’n duizend jaar later is de aarde dor en leeg en is brandstof zeer schaars. De meeste mensen wonen in steden die op rupsbanden zijn gezet, waarbij de grote steden jacht maken op de kleine om hen te plunderen. Alleen in Azië is de aarde nog een beetje vruchtbaar en leven de mensen van landbouw, verdedigd door een grote muur. De 15-jarige Tom Natsworthy (Robert Sheehan) woont in het roofzuchtige Londen en komt bij toeval in contact met de geheimzinnige Hester Shaw (Hera Hilmar) die zijn baas Thaddeus Valentine (Hugo Weaving) wil vermoorden. Samen belanden ze in een groot avontuur waarbij de toekomst van de wereld op het spel staat. De recensenten geven 2-3 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) Het verhaal is vermakelijk genoeg, zij het wat knullig uitgewerkt…Lire la suite

À propos de Christian Rivers

Christian Rivers est un dessinateur, technicien des effets spéciaux et réalisateur néo-zélandais.

Biographie

Christian Rivers rencontre Peter Jackson à l'âge de dix-sept ans, et réalise les storyboards de tous ses films de ce dernier depuis Braindead (1992). Il remporte l'Oscar des meilleurs effets visuels et le British Academy Film Award des meilleurs effets visuels pour son travail sur King Kong (2005).

Filmographie

Réalisateur

  • 2018 : Mortal Engines

Effets spéciaux, technicien ou consultant