Livre
Anglais

The wizards of once

Cressida Cowell (auteur)

The wizards of once

Cressida Cowell (auteur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Magier Xar (13) en Krijger Wish ontmoeten elkaar per toeval in het verboden, donkere woud. Daar ontdekken ze dat het kwaad nog steeds bestaat. Ze komen in spannende avonturen terecht, waarbij ze op elkaar zijn aangewezen. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Magie
Titre
The wizards of once
Auteur
Cressida Cowell
Langue
Anglais
Éditeur
London: Hodder Children's Books, 2017
388 p. : ill.
ISBN
9781444936704 (hardback)

Plusieurs langues:

Commentaires

In het verre verleden zaten de donkere, geheimzinnige wouden van de Britse eilanden vol duistere magie. Krijgers van overzee roeiden alle heksen met ijzer uit, maar keerden zich ook tegen de goede Magiërs. Sindsdien zijn de twee volken gezworen vijanden. Tot zijn verdriet heeft Xar (13) nog geen magische krachten. Impulsief besluit hij in het dichte woud een heks te vangen om zijn teleurgestelde vader te bewijzen wat hij kan. Daar stuit hij op Wish, een meisje van het vijandelijke kamp, dochter van de ijzige koningin van de Krijgers. Als haar verboden, magische zwaard iets duisters raakt, merken zij dat het kwaad nog steeds bestaat. Eerste deel van een spannende serie, waarin de auteur fantasie, actie, magie en avontuur perfect afwisselt met humor en reflectie. De originele schrijfstijl zal de lezers zeker aanspreken. Zowel de krasserige zwart-wittekeningen van eigen hand, als de handgeschreven opmerkingen en de typografische accentueringen in de tekst passen er perfect bij. Beide jon…Lire la suite

À propos de Cressida Cowell

CC BY 4.0 - Image by Luigi Novi

Cressida Cowell est une auteure de livres pour enfants née le 15 avril 1966 à Londres.

Elle est connue pour la série Comment dresser votre dragon (en), qui a été adaptée en 2010 puis en 2014 par DreamWorks Animation sous les titres Dragons, Dragons 2 et Dragon 3.

Biographie

Œuvres

Série Harold et les Dragons

  1. Comment dresser votre dragon ?, J'ai lu, 2004 ((en) How To Train Your Dragon, …En lire plus sur Wikipedia