Livre
Anglais

The circle : a novel

Dave Eggers (auteur)
Een jonge vrouw krijgt een baan bij het grootste ICT-bedrijf ter wereld; na verloop van tijd begint ze te twijfelen aan de werkwijze van het concern.
Titre
The circle : a novel
Auteur
Dave Eggers
Langue
Anglais
Éditeur
London: Penguin, 2014 | Autres éditions
491 p.
ISBN
9780241146507 (paperback, B format) 9780241970379 (paperback, A format)

Plusieurs langues:

Commentaires

De nieuwe roman van deze veelbekroonde Amerikaanse auteur (1970) speelt in de nabije toekomst en is een redelijk goed geslaagde, modern-light variant van het dystopische '1984' van George Orwell. De naïeve twintiger Mae Holland krijgt een felbegeerde baan bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld. Ze begint bij de klantenservice, waar de werkdruk steeds meer wordt opgevoerd. Intern is iedereen via een universeel besturingsprogramma aan elkaar 'gelinkt en men wordt geacht steeds on-line te zijn en via reacties aan het gemeenschapsgevoel bij te dragen. Mae bedenkt leuzen als 'geheimen zijn leugens', wordt een van de eerste 'transparante personen' (een openbaar privéleven) en komt steeds meer in de ban van de cultuur van het bedrijf. Hierdoor verpietert het contact met haar kritische ouders en ex-vriend Mercer (spreekbuis van de auteur). Ondanks enkele zwakke punten (de buitenwereld buigt wel erg gemakkelijk voor de plannen van het bedrijf) zorgt de soepele schrijfstijl en…Lire la suite

À propos de Dave Eggers

CC BY-SA 4.0 - Image by Rhododendrites

Dave Eggers, né le 12 mars 1970 à Boston (Massachusetts), est un écrivain et scénariste américain. Il est aussi fondateur du magazine littéraire The Believer, du magazine satirique Might (en), de la maison édition McSweeney's et de l'école 826 Valencia (en) de San Francisco.

Biographie

Fils d'un procureur protestant et d'une enseignante catholique, il passe une grande partie de son enfance et de sa jeunesse à Lake Forest (Illinois), dans la banlieue nord de Chicago. Il obtient un diplôme en journalisme de l'université de l'Illinois à Urbana-Champaign en 2002.

Dave Eggers a publié quatre livres qui sont devenus de gros succès de librairie : l'essai en partie aut…En lire plus sur Wikipedia