Livre
Anglais

A hologram for the king : a novel

Dave Eggers (auteur)

A hologram for the king : a novel

Genre:
Een Amerikaanse consultant met veel persoonlijke problemen belandt in Saoedi-Arabie͏̈ waar hij een opdracht moet binnenhalen bij de koning.
Titre
A hologram for the king : a novel
Auteur
Dave Eggers
Langue
Anglais
Édition
1
Éditeur
London: Penguin, 2013 | Autres éditions
312 p.
ISBN
9780241145869 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

Alan Clay, een 54-jarige Amerikaanse consultant, maakt een zakenreis naar Saoedi-Arabië. Dit wordt zijn laatste kans om met enkele jonge medewerkers een holografisch vergadersysteem aan koning Abdullah te slijten en mogelijk de hele ICT te kunnen verzorgen in diens hightech stad in wording (titel). Dit moet hem uit de vele problemen als gevolg van de economische crisis redden, voorop het betalen de kosten voor zijn dochters privéschool. In een sobere stijl weet Eggers treffend de eenzaamheid van Clay als eeuwige vreemdeling in een surrealistisch decor weer te geven, niet alleen in Saoedi-Arabië, maar zelfs ten opzichte van zijn medewerkers. De chauffeur Youssef, een Deense zakenvrouw en een Arabische arts zorgen voor afleiding en humor. Roman van een van de meest veelzijdige en geëngageerde auteurs uit de V.S. Het vanuit Clays perspectief vertelde verhaalt niet alleen over zijn mislukking, maar staat ook symbool voor de langzame maar zekere economische teloorgang van de VS en andere w…Lire la suite

À propos de Dave Eggers

CC BY-SA 4.0 - Image by Rhododendrites

Dave Eggers, né le 12 mars 1970 à Boston (Massachusetts), est un écrivain et scénariste américain. Il est aussi fondateur du magazine littéraire The Believer, du magazine satirique Might (en), de la maison édition McSweeney's et de l'école 826 Valencia (en) de San Francisco.

Biographie

Fils d'un procureur protestant et d'une enseignante catholique, il passe une grande partie de son enfance et de sa jeunesse à Lake Forest (Illinois), dans la banlieue nord de Chicago. Il obtient un diplôme en journalisme de l'université de l'Illinois à Urbana-Champaign en 2002.

Dave Eggers a publié quatre livres qui sont devenus de gros succès de librairie : l'essai en partie aut…En lire plus sur Wikipedia