Livre
Néerlandais

Back on track

Emily Barr (auteur)
Een Engelse vrouw laat haar man en twee kinderen achter om in India haar vriendin te helpen die daar weeskinderen verzorgt.
Sujet
Reizen, Adoptie, India
Titre
Back on track
Auteur
Emily Barr
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The life you want
Éditeur
Amsterdam: Arena, 2009
382 p.
Note
Vervolg op: Backpack
ISBN
9789089901026

Commentaires

Tansy Harris leerde haar droomprins kennen in India, op trektocht met de rugzak. Nu, acht jaar later voelt ze zich echter opgesloten in haar veilige coconnetje in Londen met de hardwerkende en goed verdienende Max en twee lieve zoons. De belofte die Max en zij elkaar hadden gedaan om eeuwig vrij te blijven en alles spontaan te doen wat ze wilden, ziet ze in de praktijk niet gerealiseerd.

Haar zelfvertrouwen heeft een grote knak gekregen en ze begint te drinken uit verveling en om eventjes weg te kunnen dromen. Ze balanceert op de rand van een zenuwinzinking, vertoont depressieve kantjes en begint uit verveling bijna een verhouding met een schoolleraar. De kans van haar leven komt er als Ellie, een oude backpackervriendin, haar een mailtje stuurt vanuit een ashram in India, en vraagt of ze geen zin heeft haar een maandje te komen helpen met de weeskinderen.

Natuurlijk twijfelt Tansy maar Max trekt haar over de streep. Aanvankelijk loopt het heel goed in India, zelfs in de…Lire la suite
Zelfstandig te lezen vervolg op Barrs debuut ‘Backpack’* waarin de hoofdpersoon Tansy (ik-figuur) als rugzaktoerist door het Verre Oosten trekt en allerlei avonturen beleeft. Tansy is inmiddels getrouwd, heeft een goed huwelijk, twee leuke zoontjes, freelancewerk, maar toch is ze ongelukkig. Ze vindt zichzelf een slechte moeder, drinkt te veel, heeft paniekaanvallen en snakt naar de vrijheid van vroeger. Om erger te voorkomen vertrekt ze in haar eentje naar India om een oude vriendin te helpen die in een ashram weeskinderen verzorgt. Al gauw merkt ze dat het kindercentrum niet is wat het lijkt, en ook maakt ze zich druk over haar man en kinderen. Tussendoor een weblog van een kinderloze Amerikaanse vrouw die als laatste middel haar toevlucht zoekt in illegale adoptie. Langzaam groeien de twee verhalen naar elkaar toe. Vlot geschreven, onderhoudend, maar ook wat onevenwichtig verhaal, waarin het illegale adoptiegedeelte, hoe boeiend ook, wat stroef is ingepast. De hoofdpersoon en haar …Lire la suite