Livre
Néerlandais

Emiel en zijn detectives

Erich Kästner (auteur), Walter Trier (dessinateur), Elly Schippers (traducteur)
Als Emiel in de trein in slaap valt, wordt hij beroofd van zijn geld. Met een stel vrolijke Berlijnse vriendjes beleeft hij een spannend avontuur bij de achtervolging van de dief. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Emiel en zijn detectives
Auteur
Erich Kästner
Dessinateur
Walter Trier
Traducteur
Elly Schippers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Emil und die Detektive
Éditeur
Amsterdam: Lebowski, 2014 | Autres éditions
143 p. : ill.
ISBN
9789048821297 (paperback)

Commentaires

Een vertaling van het aloude verhaal uit 1929. Emiel reist alleen met de trein naar zijn oma in Berlijn. In de trein raakt hij 140 mark kwijt, die hij voor zijn oma heeft meegekregen. Omdat hij een man uit de coupé verdenkt van diefstal, volgt hij hem in de stad. Daarbij wordt hij geholpen door Gustaaf en zijn detectivevriendjes. Een gedateerd verhaal (gebruik van mark, postwissels) dat erg langzaam op gang komt. Als de kinderen eenmaal de achtervolging inzetten, wordt het verhaal spannend en humoristisch. Het is in korte hoofdstukken verdeeld, goed vertaald, en in een vlotte stijl geschreven. Het bevat vele pentekeningen, die een goed beeld van de tijd van rond 1930 weergeven. Een aardig verhaal waarin een hoofdrol voor kinderen is weggelegd. Vanaf ca. 9 jaar.

À propos de Erich Kästner

Erich Kästner (prononciation : /ˈʔeːʁɪç ˈkɛstnɐ/), né le 23 février 1899 à Dresde et mort le 29 juillet 1974 à Munich, est un écrivain allemand, scénariste et créateur de spectacles de cabaret. Il est connu du public allemand pour sa poésie critique pleine d’humour, et pour ses livres destinés la jeunesse. Ses œuvres ont été traduites dans plusieurs langues – particulièrement son roman pour la jeunesse Émile et les Détectives (1929) – et souvent adaptées au cinéma.

Biographie

Erich Kästner grandit à Dresde, dans le quartier de Neustadt. Son père, Emil Kästner, est sellier. Sa mère Ida, née Augustin, est femme de chambre et domestique ; elle devient coiffe…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions