Livre
Néerlandais

De tovenaar van Oz

Geronimo Stilton (auteur), L.Frank Baum (antécédent bibliographique), Dorette Zwaans (traducteur)
Een tornado blaast muizinnetje Dorothy en haar hondje Toto de lucht in en voert hen mee naar het Land van Oz. Om de weg terug te vinden gaat Dorothy op zoek naar de grote tovenaar van Oz. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titre
De tovenaar van Oz
Auteur
Geronimo Stilton
Antécédent bibliographique
L.Frank Baum
Traducteur
Dorette Zwaans
Dessinateur
Danilo Loizedda
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Il meraviglioso Mago di Oz
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2013
213 p. : ill.
ISBN
9789085922261 (hardback)

Commentaires

Ergens op de prairie blaast een tornado het boerderijtje met muizinnetje Dorothy en haar hondje Toto de lucht in en voert hen mee naar het Land van Oz. Om de weg terug te vinden gaat Dorothy op zoek naar de grote tovenaar van Oz. Een lange gevaarlijke reis volgt, maar onderweg sluit een bont gezelschap zich bij haar aan. Geronimo Stilton vertelt het wereldberoemde verhaal van L. Frank Baum (1900) in zijn eigen woorden. De opvallende vormgeving in ‘Stiltonstijl’ zorgt, zoals in alle delen, voor een visueel aantrekkelijk en verzorgd eindresultaat. Het grote lettertype met ruime interlinie en veelvuldig gebruik van typografische accentuering in allerlei kleuren geven het boek een speels uiterlijk en vergemakkelijken het lezen. De kleurrijke striptekeningen, variërend van een schets tot twee volledige pagina’s, zijn levendig en helder. Het oorspronkelijke verhaal wordt op de voet gevolgd en is vlot leesbaar. Met inhoudsopgave en een korte biografie over L. Frank Baum. Op de schutbladen zi…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série est l'auteur fictif. Le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Le rédacteur en chef de L'Écho du rongeur,…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions