Livre
Néerlandais

De Sherlock Holmes Club

Graham Moore (auteur), Kees Van Weele (traducteur)
Harold White is geobsedeerd door Sherlock Holmes, maar hij heeft nog nooit een lijk gezien. Totdat hij geconfronteerd wordt met de vermoorde Alex Cale, 's werelds beroemdste Conan Doyle-expert, die op het punt stond zijn ontdekking van het vermiste dagboek van Doyle bekend te maken. Harold zal al zijn uit boeken opgedane kennis moeten aanwenden om deze moordzaak op te lossen.
Titre
De Sherlock Holmes Club
Auteur
Graham Moore
Traducteur
Kees Van Weele
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Sherlockian
Édition
1
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2011
400 p.
ISBN
9789026128769 (paperback)

Commentaires

Harold is pas 29 jaar als hij wordt toegelaten tot de belangrijkste organisatie ter wereld die zich bezighoudt met de studie van Sherlock Holmes. Hij maakt kennis met Alex Cale die bekend heeft gemaakt dat hij het verdwenen deel van de dagboeken van Arthur Conan Doyle heeft gevonden. Terwijl de Sherlockianen wachten op zijn redevoering, blijkt hij te zijn vermoord. Harold start op de wijze van Holmes de zoektocht naar het verdwenen dagboek. Dit is de ene verhaallijn. Hiernaast speelt de zoektocht van Conan Doyle rond 1900 naar de moord op een aantal jonge meisjes. Op vernuftige wijze verweeft de auteur zijn kennis over Holmes, het leven van Conan Doyle en de activiteiten van Harold in het begin van de 21e eeuw met als belangrijkste speerpunt het terugvinden van het verdwenen dagboekdeel. De hoofdstukken spelen afwisselend in de verschillende tijdperken en worden steeds ingeleid met een citaat dat meestal uit een verhaal van Doyle afkomstig is. Een veelbelovend debuut dat in Amerika e…Lire la suite

À propos de Graham Moore

Graham Moore (1764-1843), est un officier de marine britannique. Il sert dans la Royal Navy pendant les guerres de la Révolution et de l'Empire et parvient au grade d'Admiral. Il est le frère cadet du général John Moore.

Biographie

Moore naît à Glasgow, en Écosse, il est le fils du docteur et auteur John Moore et de sa femme Jean Simson, fille de John Simson. Il entre dans la Navy en 1777 à l'âge de 13 ans, et est promu au grade de Lieutenant en 1782. Il est fait post-captain en 1794, peu après le début des guerres de la Révolution française, et placé au commandement de la frégate de 36 canons HMS Melampus à partir de 1800, avant d'être nommé sur HMS Indefatigable (44) en 1803.

Moore commande une escadre de quatre frégates de la Royal Navy - Indefatigable (44), HMS Medusa (32), HMS Lively (38) et HMS Amphion …En lire plus sur Wikipedia