Livre
Néerlandais

Weight Watchers : vandaag begin ik!: de eerste 4 weken naar een gezondere leefstijl

Hilde Smeesters (auteur)

Weight Watchers : vandaag begin ik!: de eerste 4 weken naar een gezondere leefstijl

Bevat voor vier weken dagmenu's met per dag een uitgewerkt recept. Allen volgens de Weight Watchers methode.
Titre
Weight Watchers : vandaag begin ik!: de eerste 4 weken naar een gezondere leefstijl
Auteur
Hilde Smeesters
Langue
Néerlandais
Édition
[2]
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2014 | Autres éditions
111 p. : ill.
ISBN
9789401423311 (hardback)

Commentaires

Vandaag begin ik is bedoeld als een kennismakingsboek met de methode van Weight Watchers, een methode die erin bestaat mensen bewust te maken van een goed gewicht door er een gezonde levensstijl op na te houden. Weight Watchers werd opgericht in 1963 en werkt samen met artsen, diëtisten en wetenschappers die regelmatig nagaan of de gebruikte methode up-to-date is en desnoods aanpassingen aanbrengen. Er zijn cursussen voor mensen die gewicht willen verliezen in groep, een goede methode waarbij mensen extra gestimuleerd worden. Mensen met weinig tijd kunnen ook online de nodige informatie en steun krijgen bij hun afslankingsplan.
Het boek opent met een ruim theoretisch deel over wat gezonde voeding inhoudt en hoe men gezonde en verzadigde maaltijden samenstelt en bereidt. Dit wordt bevattelijk beschreven. Weight Watchers werkt met een systeem van ProPoints. De ProPoints-waarde die aan een voedingsmiddel toegekend wordt, is wetenschappelijk onderbouwd en houdt rekening met de…Lire la suite
Dit boekje bevat vier weekmenu's met per dag een uitgewerkt recept. De dagmenu's bestaan uit ontbijt, lunch, diner en tussendoortje. Bij elke maaltijd staat het aantal ProPoints© een waarde die aan voedingsmiddelen is gegeven en waarvan je er per dag een x-aantal mag gebruiken. De vier weekmenu's beginnen met een korte uitleg over de Weight Watchers, stimulerende teksten over eten en beweging, persoonlijke succesverhalen en een invullijstje voor gewicht en omtrek van buik, benen, armen en heup. Verwijzingen naar de cursus met persoonlijke coach en/of het online programma staan verspreid in het boek. De recepten, veelal voorzien van bladgrote foto, zijn niet al te ingewikkeld en variëren van een tot vier personen. Elke week bevat ook een boodschappenlijst zonder hoeveelheden. Goede manier om met deze manier van vermageren kennis te maken. Met inhoudsopgave.