Livre
Néerlandais

De wonderjaren van Henry Bright

Josh Ritter (auteur), Ronald Cohen (traducteur)
Aan het eind van de Eerste Wereldoorlog wordt een Amerikaanse soldaat uit de Franse loopgraven gered door een engel. Ook thuis in de Appalachen blijft de engel hem beschermen.
Titre
De wonderjaren van Henry Bright
Auteur
Josh Ritter
Traducteur
Ronald Cohen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Bright's passage
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Nijgh en Van Ditmar, 2012
285 p.
ISBN
9789038894911 (paperback)

Commentaires

Aan het eind van de Eerste Wereldoorlog wordt Henry Bright gered door een engel uit de Franse loopgraven. Thuis in de Appalachen (West-Virginia) blijft de engel Bright beschermen. Ook geeft hij hem opdrachten. Als Brights vrouw in het kraambed sterft en zijn huis afbrandt, slaat Bright op de vlucht voor de wraak van de Kolonel, de vader van zijn overleden vrouw, en diens twee zoons. Op deze bizarre en avontuurlijke tocht blijft de engel zijn gids. Tussen alle belevenissen door wordt Bright gekweld door beelden van en herinneringen aan zijn gruwelijke oorlogservaringen. In dit wonderlijke verhaal speelt de ongerepte en woeste natuur van het berglandschap een grote rol. Ritter roept een magisch-realistisch sfeer op. Josh Ritter (1976) is een Amerikaanse singer-songwriter van een mengeling van folk en balades. Dit is zijn eerste roman, enthousiast onthaald door Oprah Magazine en New York Times. Normale druk.

À propos de Josh Ritter

CC BY-SA 2.0 - Image by Sean Rowe

Josh Ritter (né le 21 octobre 1976) est un auteur-compositeur-interprète et guitariste américain de musique folk et plus précisément d'americana.

Biographie

Débuts

Josh Ritter est né et a grandi dans la ville de Moscow (Idaho) aux États-Unis. Adolescent, après avoir écouté le duo de Bob Dylan et Johnny Cash, Girl from the North Country, il acheta sa première guitare. Plus tard, il décida d'abandonner ses études en neurosciences afin de poursuivre une carrière de musicien,.

Carrière

À 21 ans, Josh Ritter enregistre son premier album éponyme alors qu'il est encore à l'université. En 2010, il crée son propre groupe intitulé The Royal City Band, avec qui il part en tournée à …En lire plus sur Wikipedia